fbpx

Imamo novi saziv Srpskog sabora na Markovom trgu

Autor: Tvrtko Dolić/ 7 Dnevno/ 4. prosinca 2015.

Nasjeo sam na dezinformaciju kako se na Markovom trgu konstituira novi Hrvatski sabor. Sav izvan sebe od radosti, odjurio sam na Gornji grad, izljubiti narodne zastupnike, kad ono Stanimirović, Pupovac i društvo! Beogradski parlament iz 1928. imao je prihvatljiviji saziv

Šef Mosta Božo Petrov prozvao je premijera Zorana Milanovića kao šefa koalicije Rastko zbog njegovog razbijanja koalicije Mosta. Simbolički gledano, tko treba one koji ruše mostove? Ravnotežu uspostavlja DORH sa svojom istragom glede trgovanja zastupničkim mandatima. Raškovićev mandat nije njegov, tvrdio je Milorad Pupovac, tražeći zaštitu “male stranke SDSS”. Najavio je obraćanje “nadležnim državnim organima”. I gle, DORH se pokrenuo. Neka se vidi tko vuče konce u Hrvatskoj. Hoće li na kraju ispasti da je mito MOL-a pobrao Rašković? Čemu sve to? Zar ne živimo u kapitalizmu? Sve je na prodaju!

Predsjednica Studentica sve nas je prestravila svojom izjavom da su moguća četiri kruga konzultacija! Za svaki ispit? Pregovori su besmisleni, jer niti jedna “naša” vlada nije ispunila svoja obećanja. To nije zasmetalo Petrova da najavi kako će HDZ i SDP imati priliku ponovno izaći na ispit, za višu ocjenu. Nikola Grmoja kao privremeni glasnogovornik Mosta ponovno spominje reformsku vladu kao jedino prihvatljivo rješenje. “Sve drugo je put u nestabilnost.” A onda ipak ukazuje na glavni problem: “Jasno je da SDP-u treba manje i naravno da ide u razbijanje Mosta. Da je HDZ u drugačijoj situaciji, onda bi on išao na razbijanje Mosta”. Dakle, Grmoja je prepoznao bitange. Imat ćemo nove izbore! Grmoja je uvjeren da će Most u ponovljenim izborima osvojiti više od 19 zastupničkih mandata. “Prema sadašnjim anketama, Most će imati 35 mandata.” Koliko znamo, to ne ovisi o anketama, Grmoji i Mostu, nego o potrebama političkog inženjeringa u Hrvatskoj, koji balansira cjelinu interesa, uključujući i podzemlje

Teritorijalni preustroj Hrvatske


Ideja hrvatske države kao nakupine manjina više ne prolazi. Da su Hrvati zaista većina, to bi imalo smisla, ali ovako moramo uspostaviti novu formaciju. Stalno imamo to narodnosno prebrojavanje, pa kada ugledate ćirilicu, znate da se morate preseliti u neki normalniji grad s normalnim gradonačelnikom, po mogućnosti izvan Mosta. Ante Starčević zvao je ovakve saborske zastupnike slavosrbima. Prozivao je takve i među Hrvatima. Logika i statistika kakve smo poznavali više ne igraju. Brojke su danas strogo relativne, caruju postotci i provizija, druga je matematika. Primjerice, aritmetički je prihvatljivo zaključiti da povećanje broja Srba u Hrvatskoj donosi manju zaduženost po glavi stanovnika, ali to u životnoj praksi nije tako. Mijenja se i kvaliteta. Srbi su Slaveni, barem se tako osjećaju i predstavljaju, ali naziv slavosrba kao dvostrukih robova u Hrvatskoj ima novo značenje. Žive u hrvatskoj državi, što je robija, za njih i za nas, i još su zaduženi na ime hrvatskog duga. Imamo i trostruke robove, odnosno kroatizirane Srbe, koji su privatno dužnici banaka.

Ne funkcionira niti nekakva korporacijska Hrvatska. Hrvatska je globalizacijski otvorena, ali je slučajno samo teritorij između tuđe žice, logor. Dakle, ideja Mosta kao saveza gradonačelnika nije loša. Moramo se vratiti počecima civilizacije. Vrijeme je da prva formacija stigne i u naše krajine. U drevnom Sumeru najprije su se formirali polisi, koji su se udruživali u saveze, savezne države i carstva. U Hrvatskoj imamo 128 gradova. Dakle, 128 gradonačelnika trebaju formirati Sabor, koji bi se povremeno sastajao i rješavao zajedničke projekte i međusobne sporove. Gradonačelnici većih gradova činili bi Gornji dom, odnosno Vladu. Časna dužnost predsjednika Sabora, premijera i imperatora pripala bi gradonačelniku Zagreba. Tranziciju je jednostavno provesti tako da Milan Bandić postane imperator ovog saziva saveznog parlamenta. Kraj ideologije i kraj trgovine mandatima! Kraj državnih poreza i nameta. Gradovi bi imali svoje gospodarstvo, školstvo, zdravstvo, policiju, svoju monetarnu politiku, zapravo tuđi novac. U takvoj organizaciji jeftine države došlo bi do demografske obnove. Naglo bi oživjelo hrvatsko selo, kao oaza slobode, pošteđena svih poreza, plaćanja gradskih komunalija i gradske represije. Druga krajnost polazi od činjenice da je Hrvatska po stanovništvu petina New Yorka, pa se treba organizirati kao Dugo Selo, što je ipak bolje od današnje formacije.

Ovako, časni gradonačelnici iz Mosta trebaju formirati zajednički parlament s običnim bitangama i uhljebima, koji ne pripadaju nikuda i ne zastupaju nikoga. Bez pomoći države ili Caritasa ne mogu doputovati na Markov trg. Takvima u starom Sumeru nisu dopuštali da uđu u gradove. Trulili su izvan gradskih zidina i čekali da netko na njih baci otpad. S takvima nema sreće, a kome takvi uđu u parlament, bolje mu je priključiti se nekoj migrantskoj koloni. Tako se ovih dana dogodilo da koalicija lokalnih šerifa pokušava unutar šire parlamentarne skupine probisvijeta formirati konfuznu saveznu vladu svih i nikoga. Razočaran sa sastavom novog parlamenta, povukao sam ručnu, ali mi je prsluk zakazao. Plemenita namjera, loša organizacija i loša izvedba. Hrvati se u terorizmu nisu iskazali, a kao terorist slovio je samo Zvonko Bušić, koji se nakon izlaska iz tamnice pokušao situirati u pravaškim opcijama, ali ga lokalni pravaški moćnici nisu prihvatili.

Gdje su se zagubile stranke Ante Starčevića i Stjepana Radića?

Jesu li i ove godine radićevci smaknuti? Ili su samo pod jačim sredstvima za smirenje. S desne strane, između zastupnika i političkih slijednika famoznog “preobraćenog” generala JNA, proviruje tihi pedagog Branko Hrg, kao jedini “preživjeli” predstavnik “nezaboravnog” HSS-a. Hrg bi zapravo trebao biti predsjednik komplementarnog Sabora hrvatskog sela. Ovako, sva sela Hrvatske predstavlja samo jedan urbani zastupnik. Naravno da će biti preglasan. Zapravo se gornjogradski seljački kralj švercao u novi saziv parlamenta pod tuđom opcijom. Ako ga ostali zastupnici skuže, mogao bi na Markovom trgu fasovati užarenu željeznu krunu. Nacija već 70 godina čeka junaka koji će hrabro pokrenuti modernu Seljačku bunu i obnovu hrvatskog sela, a Branko Hrg nestao je u urbanoj interesnoj skupinu koja broji 59 uhljeba. Nema među njima niti kršćana, niti demokršćana, niti pravaša, niti radićevaca. Kao što na suprotnoj strani nema socijaldemokrata.

Nema u Saboru niti pravaša. Malo bi ih ušlo i u Sabor gradonačelnika, jer su pravaši najčešće lokalni moćnici drugog reda. Sve pravaške stranke postale su lokalne. U nekim gradovima imamo dvojicu-trojicu pravaša u gradskoj vijećnici, i to je sve. Navodno su se dvojica bivših slavoruža švercala u parlament zajedno sa spomenutim tihim radićevcem, kao usvojenici sramotne opcije “najmlađeg generala JNA”, koji se Hrvatima uvaljao kao radićevac zalutao u partizane, da bi na kraju ispunio svoju životnu misiju i potpisao seljačku Republiku Srpsku u BiH. Da, to sam zaboravio, uz građane, seljake i domaće bitange, imamo i bandite, odnosno partizane, što komplicira našu državu i opterećuje naš proračun. Dakle, ovih smo dana promatrali kako se uz Tomu Karamarka naslikavaju samozvani pravaši Ante Starčevića, koji najedanput nemaju pojma tko je u našoj povijesti Doktor, a tko Vitez. Zahvatila ih totalna amnezija. Plačljivi Tom vukao je za sobom te pravaše pod tuđom skrbi, od skupa do skupa, uglavnom zato da u treći red pogurne bitange u svojoj stranci. Nešto se priča kako je Davor Stier u Argentini pjevao ustaške pjesme, ali je pametno provjeriti i dobru vijest. Zar ustaške pjesme nije pjevao i bitanga Stipe Mesić?
Je li Stipe Petrina pravaš?

U gadnoj smo gabuli, jer interes Hrvata brani samo Mirko Rašković, zapovjednik kninske kasarne Stara straža. Kako odnosi stoje, Vojislav Stanimirović predstavlja srpsku paradržavu u Hrvatskoj, Milorad Pupovac predstavlja političke bitange srpske nacionalnosti, a Mirko Rašković predstavlja Srbiju, koja je sklona HDZ-u! Srpska manjina u Hrvatskoj ima svoje zasebne zastupnike. Pokušava li DORH pretvoriti časnog Raškovića u običnu srpsku ili hrvatsku bitangu? Koliko znam, Pupovca i Stanimirovića kao srpske bitange kreirao je Franjo Tuđman računajući da njihova prisutnost u našem političkom životu jača hrvatsku nacionalnu svijest. Zanimljivo, svi neuspješni srpski zapovjednici u Hrvatskoj proglašeni su hrvatskim agentima, i prebačeni na našu grbaču. Istovremeno su nesposobni hrvatski zapovjednici, prije rata obične bitange, postali nacionalni heroji, pa i ministri. Dakle, i oni su na našoj plaći. Hranimo partizane, slavosrbe, bitange i bandite svih generacija, uključujući oficire JNA, udbaše i komunjare, a časni pravaši i radićevci ostaju ispod izbornog praga.

Na Markovom trgu ponovno je formiran parlament u kojemu nitko nije normalan. Na samom početku formalno samostalne RH, kada smo kao potpredsjednika parlamenta dobili psihijatra Jovana Raškovića, znali smo da je formiran sanatorij. Koji nikoga nije izliječio, a mnoge je poremetio. Rašković je priznao da su Srbi lud narod, a za Hrvate to ne treba niti izreći. Fora u novom sazivu je nekakva koalicija Srušenog mosta na Neretvi, koja je na Markov trg dovela 19 preživjelih Titovih tifusara, koji se prezentiraju kao časni gradonačelnici, ali je to jako sumnjivo. Još uvijek su u bunilu i pričaju svašta, a vodi ih ekstremni slučaj, mladi psihijatar iz Metkovića, kao u vremena Jovana Raškovića. Srbin zvan Psihijatar zastupao je teoriju da su ludi Srbi stvoreni da budu ludi vladari, a Hrvati su po njemu vezani za kastraciju, što je vjerojatno točno, i to se sve više potvrđuje u životnoj praksi. Most je tu da pomiri lijevu i desnu obalu močvare, zapravo vladajuće i kastrirane. Sve pomalo zaudara na Tuđmanovo nakazno pomirenje lijevih i desnih lopova. Ovih je dana obnovljena poruka druga Tita da se Most sruši, i tako zavaraju Nijemci.
Kuda pripada neukrotivi Stipe Petrina, časni gradonačelnik Primoštena? Relativno umjereni Ivan Kovačić, časni gradonačelnik Omiša, izjavio je da ga Petrina nagovarao da se prikloni bitangama SDP-a. Kovačić traži od izabranih zastupnika Mosta da stišaju svoj ego. Polemike tipa Petrina-Kovačić i Pupovac-Rašković navest će birače da na sljedećim izborima glasuju za bandite, koji su partijsko jedinstvo kvalitetno istrenirali u komunizmu. Navodno je Petrina dragovoljac i invalid Domovinskog rata, umirovljen 1995. Dakle, pomlađuje se već 20 godina. Može se reći da je od onih starijih pravaša, koji su bili bliži Dobroslavu Paragi nego Anti Đapiću. Kao i Paraga, Petrina je imao negativan stav prema Franji Tuđmanu. Eksplicitno se izjasnio protiv koaliranja s bitangama HDZ-a. Stipu Petrinu rasrdila je predsjednica Studentica, jer je nakon razgovora s delegacijom Profesora izrazila želju da s mladim Petrovom divani u četiri oka. Je li to muška ljubomora? Jer, rado bi Predsjednica ostala nasamo i s bitangom Premijerom, ali je frka da bi mogla proći opako zlostavljanje. Više bi to bilo šamaranje nego rukovanje.

Postrojavanje za saborsku plaću

Petrov je iskreno iznenađen zbog izrazito brzog konstituiranja novog saziva parlamenta. Tko će voditi svečano zasjedanje? Tko će biti predsjednik glavne pete kolone u Hrvatskoj? Civilizirani Robert Podolnjak? HDZ se nada da će ta nečasna dužnost pripasti profesoru Željku Reineru, što je promašeno, jer Reiner s ovom i ovakvom reokupacijom Hrvatske nema nikakve veze. Hoće li Most iskoristiti trenutnu podršku lijevih i desnih bandita da odmah na konstitutivnom zasjedanju parlamenta proglasi IGP – isključivi gospodarski pojas? Važne formacijske promjene, one za koje je potrebna dvotrećinska većina u Saboru, Most može provesti samo na prvom zasjedanju Sabora, kada će sve bitange poslušno slijediti Most, nadajući se koaliranju. Most bi trebao provesti nekakav parlamentarni državni udar u formalno parlamentarnoj demokraciji, još dok velike koalicije drži na kratkoj uzici.

Možda predsjednica Studentica želi što brže nametnuti nove izbore, još dok je Brucošica? Predavanja su počela, treba odgoditi dogovorene diplomatske aktivnosti, uloviti potpise, napisati kolokvijalne prezentacije, spremiti i izaći na ispite. Novi saziv glavne pete kolone u Hrvatskoj ne može se potvrditi bez izbora formalnog predsjednika, a neka saborska tijela moraju se potvrditi već na prvom zasjedanju. Vjerojatno slijedi nepodnošljiva situacija za lijevu bitangu Zorana Milanovića, da se predsjednik parlamenta 3. prosinca ne izabere, i da se bal vampira odgodi do novog poziva Brucošice. Sreća moja da nisam aktivirao prsluk, jer će mnogi zastupnici ići na dodatnu potvrdu na novim izborima.

Kako smo očekivali, između dvije glavne grupacije bandita nema velike razlike. HDZ se u predizborno vrijeme izjasnio protiv prijedloga Mosta za reformu teritorijalne podjele, a ovih dana šuti. U Uniji je trend policijska država, a HDZ prihvaća prijedlog Mosta da se pojača civilni nadzor nad tajnim službama. A civilnim nadzorom i civilnim udrugama manipuliraju domaće i strane tajne službe. Lijepo je pročitati da su Most, HDZ i SDP suglasni da se uvreda i kleveta izbace iz Kaznenog zakona. U SDP-ovom pismenom očitovanju istaknut je cilj koji nitko ne može osporiti kao potreban – rast proizvodnje i zaposlenosti. A onda dolazi problem – kopiranje monetarne politike Unije, u smislu povećanja količine kuna u jeftinoj ponudi, što je neprovedivo u ovakvom monetarnom sustavu vezanosti na euro. Posebno je smiješna rezerva glede IGP-a u smislu da će talijanske bitange i dalje loviti ribu u našem dijelu Jadrana.

Hotspot Hrvatska

I polisi su imali svoj proračun. Godina je počela s pozitivnim najavama Vlade: uštede i rezanje proračunskog deficita. Činilo se da netko zaista analizira rashode za plaće, porezne rashode, agencije, fondove, subvencije za zdravstvo i sve ostalo, toliko da su se europske bitange uplašile prebrzog oporavka ekonomski pomahnitale Hrvatske. Na kraju je imperijalni EK dobio samo opis onog što se analizira, bez konkretnih mjera. Nije problem politička volja, koliko nestručnost, neznanje. Imamo za vratom političku elitu koja nema blagog pojma o bilo čemu konkretnom. Stručnjaka se nađe, sve manje onih iz konkretne proizvodnje, ali većina dužnosnika ne zna formulirati operativni zahtjev, pa se u posljednji trenutak povlačila kočnica, umjesto da se povuče ručka na prsluku.

Veliki problem su svjetske bitange u međunarodnim financijskim institucijama. Što nam savjetuju Svjetska Banka i MMF, ECB i EK? Uvedite porez na imovinu, radite do smrti, ukinite porezne olakšice i povlaštene mirovine, uvedite kazne za prijevremeno umirovljenje, smanjite broj gradova i općina (čitaj: do kraja ubiti hrvatsko selo), prebacite sve suce u trgovačke sudove, reducirajte visoko školovanje i broj zaposlenika u prosvjeti, relativizirajte dopunsko osiguranje, i prodajte sve svoje osobno, sve gradsko i sve nacionalno. Smisao je u pretvaranju milenijski ukorijenjenih Hrvata na ovome prostoru u ekonomske migrante. Iscrpljeni trudbenici ove zemlje više ne nalaze snage da se suprotstave svim tim unutarnjim i vanjskim neprijateljima i banditima, koji su kvalitetno situirani, umreženi, potkoženi i uhljebljeni. Imamo suicidnu situaciju da dalje od divljanja prežderanih protuhrvatskih interesnih skupina počinje društvena apatija, koju prezentira i aktualna parlamentarna kriza.

Autor:Tvrtko Dolić/ 7 Dnevno/ 4. prosinca 2015.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.