Čime se drogiraju Premijer i ministri? Dajte svima taj plavi meth!

Autor: Tvrtko Dolić

Kada vam se čini da je kod nas situacija katastrofalna, to samo znači da će postati dramatično gora.

Predozirani idioti uništavaju hrvatsko gospodarstvo i spašavaju optuženike za teško ubojstvo. Vlada je donijela mjere kojima ne guši neplatiše sa stupa srama, nego one poduzetnike koji plaćaju poreze i pri tome kasne mjesec ili dva. Dakle, nije cilj disciplinirati one koji razaraju sustav, nego natjerati platiše da podmire svoje obveze prema državi što prije, imali novce ili ne. Obnevidjeli Slavko Linić nikako ne shvaća da ovo nije vrijeme prethodnog partijskog mandata, kada je od HDZ-a preuzeta relativno nezadužena zemlja, u daleko boljim uvjetima, kada je nelikvidnost u određenoj mjeri bila više inercija nego nedostatak novca.

U genijalnoj seriji "Breaking Bad", protagonisti poput našeg Premijera i ministara svakim danom postaju gori. Profesor postaje kriminalac! Lik nije prvi potpredsjednik Vlade, ali tu je negdje. Vlada RH na kraju pred licem cijele Europe štiti optuženika za konkretno ubojstvo. Oligarhija zna da je njen štićenik organizirao niz sličnih ubojstava. Udbaše koji su počinili niz ubojstava možemo zvati serijskim udbašima. Zamisliti koliko je umrežen Linić, kada se usudio baciti pepeljaru na protivnika čak i u Beogradu, za Jugoslavije. Zamišljao sam radišnog proizvođača Linića u kuti i s maskom na licu, nagnutog nad bačvom metha, a ono, aparatčik se šminka u odijelu za mafijaške batinaše. Ponosan je na naš prazan džep. Dakle, očekivao sam da će se Vlada baciti na proizvodnju plavog methafetamina i tako nam pomoći da sa one strane svijesti preživimo novu pljačku, ali od toga nema ništa. Banda želi da gledamo kako nas pljačka i tako dodatno uživa u našoj nemoći. Upadaju nam u domove i prazne džepove, do posljednje kune. Nema šanse da se među njima pojavi netko kao Jesse Pinkman, koji se u finalu serijala "Breaking Bad" pod grižnjom savjesti vozi od kuće do kuće i sirotinju zasipa novcima. Slavko Linić odlazi ovih dana u SAD po silne milijarde, ali ništa od toga neće završiti u našim džepovima. Linić je tipičan komunistički političar bez savjesti. Vlada RH jednog svjetskog policajca žica, a drugog sluša, sve na našu štetu.

Ovisnici Slavko Linić i drugovi na jednoj svojoj jalovoj seansi preplaćenih zgubidana donijeli su zakon kojim porezne uprave poreznim obveznicima blokiraju račune i provode ovrhu ako plaćanje poreza kasni samo jedan dan. Vidjeli ste to u bezbroj filmova. Opaki likovi s bejzbol palicama upadaju nesretniku doma i lome mu noge i ruke. Naravno da će takav još teže podmiriti dug, ali se sve uklapa, jer je interes Linića da mi i država ostanemo zaduženi. Limit od 30.000 kuna sveden je na samo 2.000 kuna. Porezni obveznici dužni su platiti doprinose do sredine tekućeg mjeseca za prethodni mjesec, a PDV do kraja mjeseca za prethodni mjesec. Kada država plaća, rokovi praktično ne postoje. Što je vama, tko se usudi od mafije tražiti da namiri dug? Sve je to dio politike gušenja hrvatskog gospodarstva i Hrvatske, politika raseljavanja Hrvata što dalje od Lijepe Naše. "Imam posla s luđacima!" – izjavio je Linić, promatrajući se u zrcalu, nakon što je šmrknuo kilu "brašna". Toga nema niti na filmu. Gordan Maras nevjerojatno sliči na Pinkmana, ali ne pomaže obrtnicima, iako mu je to dužnost. Veli da će razgovarati sa Slavkom Linićem. Razgovaraj ti doma sa svojom suprugom, a Linića odvuci na zagrebački Drek River i tamo ga otrijezni ili ostavi.

Kada vam se čini da je kod nas situacija katastrofalna, to samo znači da će postati dramatično gora. Kada je pri svijesti, ne i pri savjesti, Slavko Linić ima jedan veliki problem. Novac je danas jako jeftin, a ako neka zemlja ima slab kreditni rejting, snalazi se posredno, kao i svi mi u životu, ako imamo nekog prijatelja. Da se to ne bi dogodilo, Vlada se posvađala sa svima, u zemlji i u inozemstvu. Kako se Premijer zabavlja s "mrskim Nemcima" to je predivno za gledati. Merkelica će morati odvojiti za RH sedam divizija prije nego što krene na Rusiju i Kinu. Hrvatskom vladaju idioti koji drže da je dobro što je Hitler na ovoj prostor poslao silne divizije. RH se gura da okolo ratuje za tuđe interese o svome trošku. Zadaća ove vlade, kao i prethodnih, je da se Hrvatska ponovno umiješa u tuđe sukobe i da se pri tome zadužuje što skuplje. Linić trijumfalno odlazi u SAD, jer je pronašao dovoljno skup novac za nas, uz danas nevjerojatno visokih 6,5 posto. Sve ima partizansku logiku – skuplji novac dobit ćemo u novim novčanicama od 100 dolara. I što da krpamo rupe, uzet ćemo malo veću pozajmicu, da se nađe i za meth. Ponovno su odgođene strukturne reforme – Vlada ne želi priznati kako ih ne zna provesti. Nekako će gurati do slijedećih izbora, a onda naši neprijatelji mogu eksperimentirati do mile volje, kada pomoći nema.

Vlada nije shvatila bit priče. Famozni Heissenberg ne troši meth, nego ga proizvodi i prodaje. U svijetu kakav jeste, čovjek je ozdravio kao kriminalac. Samo naša mafija drogira samu sebe. Samozavaravanja su nevjerojatna, umobolna. U svome neprekidnom bunilu Slavko Linić i Zoran Milanović misle da su iznad svih i da mogu raditi što ih je volja. Milanović je dovoljno priseban za samo jedno – da ne podnese ostavku, jer zna da bi mogao završiti na liječenju od kronične umišljenosti, poput njegovog prethodnika Ive Sanadera. Kao i u rečenom serijalu, ima tu svega, dilera droge, bolesnih sadista i plaćenih ubojica. Kao i Heissenberg, imaju obiteljske veze u policiji, koja glumi da nije ukopčala tko u Vladi dila meth, iako se sa drogiranim ministrima nalazi svakodnevno, na obiteljskim okupljanjima. Nadajmo se da će Zoran Milanović i Slavko Linić zakopati Ranka Ostojića, nakon što policajac konačno progleda, u nekoj zabačenoj divljini niže zagrebačkog Drek Rivera. Koordinate moje osobne preporuke: 015E29'00, 045N58'00.

Autor:Tvrtko Dolić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.