Robert Anic/PIXSELL/Dusko Mirkovic/PIXSELL/Patrik Macek/PIXSELL

O Thompsonu, ‘tamburanju’ žena, guzama i kukavicama kojima treba jače stegnuti kravatu

Autor: Snježana Vučković

Klub IDS-PGS-RI traži zatvorsku kaznu od šest mjeseci do dvije godine za svakog tko nakelji Pavelićevu sliku ili izgovori ZDS. Meni je prvo palo na pamet da će se Thompson naći u nevolji ne bude li promijenio početak domoljubne jurišnice “Bojna Čavoglave”. Samo jedna turneja koja bi obuhvatila, primjerice, 12 gradova, mogla bi ga koštati šest godina ćuze i to ako mu se sud smiluje minimalnom kaznom. Kako će ga kazniti bude li izgovorio samo “za dom”, a 20 tisuća fanova nadoda “spremni” i hoće li odgovornost dijeliti s oduševljenom masom, IDS još nije osmislio. Razmišljaju i o tome da bi svoju domoljubnost i razumijevanje prema Thompsonu mogli pokazati tako što bi mu se ponavljanje ovih riječi na istom koncertu izlaskom na “bis” progledale kroz prste…

Osim što je u pripremi kažnjavanje zatvorom (za znate već koje riječi) neki bi hladnokrvno trpali iza rešetaka i bezazlene djevojke koje su, zamislite, javno zadrmusale guzom. Zadnjom epizodom “Supertalenta” na kojem je isplivala mlađahna Vukovarka sa svojim “twerkanjem”, isplivala je sva licemjernost većine Hrvata, na čelu s članicom žirija Martinom Tomčić. Zgrožena operna pjevačica ples je nazvala “pozivom na parenje”, a da nije ni trepnula na skidanje 14-godišnjaka i njegovog 19-godišnjeg brata čije je bicepse Šuputica, skupljajući sline s poda, javno opipavala. Degutantno? I jedno i drugo, ako mene pitate. iako, treba uzeti u obzir da je twerkanje vid zahtjevne plesne umjetnosti pa bi Martini netko morao objasniti da postoje različiti načini umjetničkog izražavanja pri čemu je jako ružno ovaj provokativan ples nazvati “parenjem”. Ne bi ni ona bila sretna da netko njeno izvođenje operne arije nazove – “blejanjem”. Bilo kako bilo, umjetnost je raznolika, lijepa i nepredvidiva. Ponekad je jednostavno anatomski određena. Operni pjevači nam je nude kroz grlo, a sad znamo da se može izraziti i – guzom. Sve u svemu, rasplesana djevojka u vrućim hlačicama uspjela je postati lice s naslovnice i baciti u sjenu sve ostale vijesti. Pa tako i onu o masakru u Las Vegasu koji je, navodno, počinio rastrojeni umirovljenik…

E, sad… Je li mu smetala preglasna buka na koncertu ili je poludio zato što mu sobarica u hotelu nije promijenila ručnike, nije sasvim jasno. Jasno je samo da poludjeli umirovljenik nije pucao po gomili zbog blokiranog računa i smanjene mirovine. Jer, pišu mediji, bio je imućan i bogat. Iako je vijest užasna i uznemirujuća, mene je tješila samo jedna pomisao. A to je da se u Hrvatskoj ovakvo što ne može dogoditi. Naši bi nas umirovljenici u trenutku pucanja živaca mogli gađati jedino socijalnom protezom ili nas, eventualno, oplesti rafalnom paljbom nakon besplatnog, prvomajskog graha.

Puno konkretniji u svom napadu bio je župan Alojz Tomašević koji je ”natamburao” svoju suprugu. Unatoč podljevima na nesretnoj ženi i njezinoj izjavi kako ju je suprug davio, Lojzekov najveći grijeh je, ne to što je zlostavljač, ako je suditi po novinskim stupcima, već to što je HDZ-ovac i branitelj. Teško je pronaći medij koji ta dva detalja nije istakao kao ključna, pa tako proizlazi da svatko tko želi stasati u kvalitetnog zlostavljača i mlatitelja žena, mora prvo proći rat, a potom i hadezeovsku školu. I prosječni hrvatski čitatelj možda bi progutao ovu udicu da ne pamti tešku ruku Borisa Lalovca koji je na svojoj bolesnoj ženi navodno vježbao kao na boksačkoj vreći, a da pritom uopće nije pokazao nježnu stranu svoje socijal-demokratske duše. Zabluda je da HDZ-ovci i SDP-ovci nemaju niti jednu dodirnu točku, strast ili slabost. Povremeno cipelarenje žena je, čini se, razbibriga pojedincima iz vodeće kao i oporbene stranke, ali valja znati jedno: nasilnici nisu određeni ni politički, ni vjerski, ni stranački, a njihova agresivnost prema ženama nije potaknuta statusom u društvu niti društvenim slojem kojem pripadaju. Riječ je o rođenim kukavicama, u ovom slučaju, s kravatom oko vrata koju bi im nekto trebao malo jače pritegnuti. Sve dok ne dobiju podljev i osjete kako je to kad te netko davi.

 

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.