Ratko, ako ti usfali za režije, tu sam

Autor: Josip Hren

Ratkova izjava na sudu i pod prisegom me zgrozila. Kaže da mu je plaća ispod tisuću eura mjesečno, dakle oko 7 000 kuna. To je na razini prosječne plaće u Gradu Zagrebu. Ratko mi ne djeluje kao prosječno stojeći, već kao dobrostojeći gospodin. Ili je možda i on jedan od onih koji žive na kredit i koji nemaju za klopu i režije, ali se vole pokazivati?

Neću o tragičnoj automobilskoj nesreći koja mu se dogodila u Mađarskoj. O tome će sud donijeti presudu. Ostati nakon takve nesreće u politici, bez obzira tko je kriv, pokazuje da se radi o beskrupuloznom ego-triperu, pravom prototipu političkog teškaša, baš kakvi su gotovo svi predsjednici naših političkih stranaka.

Gledam neku večer jednu TV emisiju u kojoj gostuje osobna PR managerica Radimira Čačića. Drugim riječima, osoba koja je stručnjak za odnose s javnošću i koja brine da medijska slika jednog jedinog čovjeka – gospodina Čaćića, bude toplih tonova, čitljiva i privlačna masama. Svaka ozbiljnija politička stranka ili tvrtka ima svoju PR agenciju ili PR službu, ali nisam znao da u Hrvatskoj postoje takve osobe zadužene za promociju pojedinca.

Isti dan čitam u dnevnom tisku da je Ratko kažnjen sa sedam tisuća kuna za prekršaj koji je počinio s vlastitom jahtom nedaleko otoka Šolte. Nepropisno je parkirao jahtu i još se nasukao, a i nije imao sve potrebne papire. U nas treba toliko papira da koliko god ih imaš uvijek neki fali. Ja srećom nemam brod već se vozim biciklom pa mi ne treba ispit za kapetana brodice.

Opće je poznato da je Ratko uspješan biznismen i bivši ministar gospodarstva. Neću spominjati njegove tvrtke i njihovu dobit kako mu ne bih radio reklamu. I meni samome Ratko nekako ulijeva najviše povjerenja od svih u Kukuriku kombinacijama za gospodarstvo. Djeluje mi kao odlučan i sposoban gospodarstvenik, iako moja ekonomska znanja nisu mjerodavna pa me lako zavarati.

No, ipak me Ratkova izjava na sudu i pod prisegom zgrozila. Kaže da mu je plaća ispod tisuću eura mjesečno, dakle oko 7 000 kuna. To je na razini prosječne plaće u Gradu Zagrebu. Ratko mi ne djeluje kao prosječno stojeći, već kao dobrostojeći gospodin. Ili je možda i on jedan od onih koji žive na kredit i koji nemaju za klopu i režije, ali se vole pokazivati? Ma ne, nije Ratko takav. Na njegovim odijelima, naočalama i cipelama vidi se da nisu „lažnjaci“.

Ako od sedam tisuća kuna mjesečno Ratko uspijeva plaćati gore spomenutu gospođu za usluge osobnog PR-a, održavanje, vez i gorivo za jahtu, dobru „obleku“ i finu dijetalnu klopu koja je kudikamo skuplja od fast fooda, onda ga ja prvi zaokružujem za ministra gospodarstva i za potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo. Samo takvi mogu spasiti naše posrnulo gospodarstvo!

Evo, za pomorsko-prometni prekršaj kažnjen je sa sedam tisuća kuna. Ode čitava plaća za nasukavanje jahte. Kako li će preživjeti ovaj mjesec? Ratko, ako ti usfali za režije, tu sam! Kao potpredsjednik i ministar zarađivat ćeš dvadesetak tisuća kuna mjesečno pa ćeš moći vratiti. Samo da te Mađari ne osude! Tko će mi onda vratiti lovu?!




Autor:Josip Hren
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.