fbpx

Evolucija je sotonino djelo, a Bog nije majmun!

Autor: Elvis Duspara

Sotona se predstavljao kao onaj koji zna tumačiti Riječ Božju i umjesto da vjeruje Bogu, Eva ga je poslušala te je tako došla smrt na svijet. Hipoteza evolucije je drugo sotonino djelo kojom se udara u same temelje kršćanstva.

Mnogi ne znaju, ali koncept evolucije nije izmislio Charles Darwin. Vjerovanje u evoluciju seže još u rana vremena. Koliko je meni poznato, Babilonci su vjerovali u evoluciju i veliki prasak. Doduše, oni to nisu zvali veliki prasak, nego kozmičko jaje, a apostoli su jako dobro bili upoznati s tim suludim poganskim vjerovanjem. Tek pod utjecajem masonerije, čije je glavno religijsko učenje upravo evolucija, dobija “znanstveno” uporište. Ali evolucija nije time postala znanstvena, nego se uz pomoć masonerije veže uz znanost, iako sa znanošću ima veze kao i piva s nogometom.

Vjerujem u Boga Oca Svemogućega, Stvoritelja Neba i Zemlje!

Čisto za one koji nisu upućeni, a zanima ih ova tema, katolik za vrijeme svake nedjeljne Svete Mise ispovijeda Vjerovanje koje započinje riječima: “Vjerujem u Boga Oca SVEMOGUĆEGA, STVORITELJA Neba i Zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga…” E, sad, ako Bog nije Svemoguć, a što je onda? Onda nije više Bog, zar ne?
Neki misle da Knjigu Postanka ne bismo trebali čitati doslovno? Ajd’ da vidimo što kaže Katekizam Katoličke Crkve 115: “Prema staroj predaji može se razlikovati dvostruk smisao Svetog pisma: doslovni i duhovni smisao. Ovaj potonji se opet dijeli na: alegorijski, moralni i anagogički. Kad se ova četiri smisla potpuno slažu, živom čitanju Pisma u Crkvi zajamčeno je sve njegovo bogatstvo.”


Dakle, postoji dvostruki smisao Svetog Pisma. Doslovni i duhovni!
Što bi li to bio doslovni smisao Svetog Pisma? Na svu sreću Crkva je to već riješila pa u Katekizmu Katoličke Crkve 116 čitamo: “Doslovni smisao jest značenje što proizlazi iz riječi Svetog pisma a utvrđuje se egzegezom, koja se drži pravila ispravna tumačenja. “Omnes sensus (sc. sacrae Scripturae) fundentur super litteralem – Svaki se smisao (Svetog pisma) temelji na doslovnom”
Evo još jednom za katolike, prvašiće male, svaki se smisao (Svetog pisma) temelji na doslovnom!

To konkretno znači, ako piše u Knjizi Postanka 2,1-4: ” Tako bude dovršeno nebo i zemlja sa svom svojom vojskom. I sedmoga dana Bog dovrši svoje djelo koje učini. I počinu u sedmi dan od svega djela koje učini.  I blagoslovi Bog sedmi dan i posveti, jer u taj dan počinu od svega djela svoga koje učini. To je postanak neba i zemlje, tako su stvarani.”, onda je Bog stvarno stvarao u šest dana i stvarno počinu u sedmi dan! Ako piše da su tako stvarani nebo i zemlja, onda su stvarno tako stvarani!!!
Ako piše da je stvorio Adama i od njegovog rebra mu načinio družicu Evu, to znači da ih je stvarno tako i stvorio!
Još je papa Lav XIII u enciklici Arcanum Divinae Sapientae 1880. godine rekao o neprekinutom nauku Katoličke Crkve: “Sjećamo se onoga što je poznato svima, i ne može biti dovedeno u sumnju, da je Bog, u šesti dan stvaranja, nakon što je načinio čovjeka od praha zemaljskog, i nakon što mu je u lice udahnuo dah života, dao družicu, koju je čudesno uzeo iz Adamovog boka, dok je ovaj bio u dubokom snu.”

Isus u priči o bogatašu i siromašnom Lazaru govori o jednoj vrlo važnoj stvari. U Evanđelju po Luki 16,19-31 imamo situaciju kada bogataš moli Abrahama da pošalje u kuću njegovih roditelja mrtvog Lazara da posvjedoči njegovoj braći da i oni ne završe u tom mjestu muka u kojem se on nalazi. Abraham mu odgovara: “‘Imaju Mojsija i Proroke! Njih neka poslušaju!” Na to mu bogataš odgovara: “O ne, oče Abrahame! Nego dođe li tko od mrtvih k njima, obratit će se.”, a Abraham mu odgovara: “Ako ne slušaju Mojsija i Proroka, neće povjerovati sve da i od mrtvih tko ustane.”
Što je to kada kaže Abraham neka slušaju Mojsija i Proroke? Kada kaže Mojsija, onda misli na Toru, prvih pet knjiga Svetoga Pisma. Prva knjiga Mojsija je upravo Knjiga Postanka u kojoj je zapisan izvještaj o Stvaranju. I to čitamo doslovno kako nas i uči KKC 116, a kao što su čitali i apostoli i crkveni naučitelji kroz cijelu povijest Katoličke Crkve.

Bog stvara iz ničega!

Nauk Katoličke Crkve je da Bog stvara iz ničega (ex nihilo) dok masoni vjeruju da red dolazi iz kaosa (ordo ab chao).
Teza velikog praska kojega se i ateisti počinju odricati krije jednu veliku teološku obmanu. Naime, po tezi velikog praska, ako bi je gledali s teološke pozicije ukazuje na boga koji je šeprtlja i koji stalno mora nešto popravljati. Prvo nešto napravi, pa onda to ne valja i onda sređuje kaos i tako stalno. Bi li itko normalan volio imati posla s takvim vodoinstalaterom, a kamoli bogom koji stalno nešto ispravlja i popravlja?
Biblijski Bog i Otac našega Gospodina Isusa Krista sve radi savršeno. Bog kaže i to bude i odmah bude dobro. U Knjizi Postanka čitamo da je Bog stvorio odmah na početku dovršeni i savršeno uređeni svemir u kojem nije bilo robovanja propadljivosti. Tek grijehom Adama i Eve sav svemir ulazi u proces propadanja. Posljedica grijeha je svemir koji propada, a ne zato što je bog šeprtlja. Teza velikog praska ili kod Babilonaca kozmičkog jajeta je da je ništa eksplodiralo u sve?! Ajd’ neka mi netko objasni kako nešto što ne postoji može eksplodirati u sve? I onda to ništa kada je eksplodiralo u sve, počelo se polako oblikovati u ono što vidimo?! Teza velikog praska nema veze sa znanošću nego je najobičnije religijsko vjerovanje pogana koje svoje korijenje vuče još od Babilona.

Evolucija je sotonino djelo!

Kada čujete da netko trkelja gluposti i prihvaća evoluciju znajte da taj nema pojma. Za evoluciju ne postoji niti jedan jedini znanstveni dokaz! Ono što evolicionisti pokušavaju prodati pod dokaze su najobičnije pretpostavke ili interpretacije ili se odnose na promjene unutar mikro evolucije. Čak se i ateisti odriču koncepta evolucije jer je toliko pun rupa pa traže neke nove teze. Govoriti o hipotezi evolucije sa znanstvene razine je smiješno.
Jel’ znate što oni vjeruju? Oni kažu da je stijena sama od sebe oživjela i onda se pretvorila u ribu! Onda je riba odlučila malo se prošetati kopnom i kada su joj narasle ruke i noge pretvorila se u medvjeda. A kad se medo zaželio plivanja pretvorio se u kita. Za razliku od evolucionista koji ne znaju što je bilo prije: kokoš ili jaje, kršćani jako dobro znaju da je prvo bila kokoš jer čitamo u Knjizi Postanka da je Bog stvorio odmah sve životinje svako prema svojoj vrsti.
Hipoteza evolucije je najobičnije religijsko učenje masona koje je uzrok mnogih zala koje svakodnevno gledamo ili o njima čitamo. Posljedica tog religijskog učenja masona su abortus, eutanazija, fašizam, komunizam, rodna ideologija, seksualna revolucija,…

Onaj tko prihvaća hipotezu evolucije negira otkupiteljsku žrtvu Isusa Krista na križu i na taj način staje među one koji su protiv Isusa Krista. Ne postoji strašnije učenje u povijesti čovječanstva nego je to evolucija.
Do nedavno je bilo nezamislivo da netko tko tvrdi da je katolik, prihvaća koncept evolucije, no sada redovito susrećem te jadne zavedene duše koje tvrde da su katolici, ali da prihvaćaju i evoluciju.

Otkuda tjelesna smrt na ovome svijetu?
Katolici već 2000 godina vjeruju da je grijehom koji su počinili Adam i Eva na svijet došla tjelesna smrt. Sveti Pavao Apostol nas u Poslanici Rimljanima 6,23 uči: “Jer plaća je grijeha smrt, a dar Božji jest život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našem.”
Za one kojima nije dovoljna Riječ Božja nego traže potvrdu i u nauku Katoličke Crkve, Katekizam Katoličke Crkve 1008 kaže: “Smrt je posljedica grijeha. Kao vjerodostojni tumač nauka Svetog pisma i Predaje, crkveno Učiteljstvo uči da je smrt ušla u svijet zbog ljudskog grijeha. Iako čovjek posjeduje smrtnu narav, Bog je odredio da ne umre. Smrt je dakle protivna naumu Boga Stvoritelja; ona je ušla u svijet kao posljedica grijeha. “Tjelesna smrt, od koje bi čovjek bio pošteđen da nije sagriješio”, postala je tako čovjekov “posljednji neprijatelj”, koji treba biti pobijeđen.”

Dakle, nauk Katoličke Crkve jest da je grijehom koji učiniše Adam i Eva došla tjelesna smrt na svijet. No, postoje oni koji tvrde da je Bog neki monstrum koji je od početka stvorio tjelesno smrtna bića koja moraju umrijeti. Pa, kakav je to bog? Čovjekoubojica od početka? To nije Bog u kojega kršćani vjeruju.
Isus u Evanđelju po Ivanu 8,44 kaže: “Vama je otac đavao i hoće vam se vršiti prohtjeve oca svoga. On bijaše čovjekoubojica od početka i ne stajaše u istini jer nema istine u njemu: kad govori laž, od svojega govori jer je lažac i otac laži.”
Sukladno Isusovim riječima, kada vam netko tvrdi da je evolucija spojiva s Katoličkim naukom tada u njegovom nauku nema istine jer on govori da Isus Krist nije trebao biti na križu. Ako smrt nije posljedica grijeha, nego je izvorno stanje od samoga početka, što će onda Isus na križu? To đavao tvrdi. Želi ljudima uzeti spasenje od samoga početka.
Isus Krist u Evanđelju po Luki 11,49-51 jasno spominje da ljudi postoje od postanka svijeta: “Zbog toga i kaza Mudrost Božja: ‘Poslat ću k njima proroke i apostole. Neke će poubijati i prognati – da se od ovog naraštaja zatraži krv svih proroka prolivena od POSTANKA svijeta, od krvi ABELOVE do krvi Zaharije, koji je pogubljen između žrtvenika i svetišta.’ Da, kažem vam, tražit će se od ovoga naraštaja!”
I što čini sotona? Opet nam tumači Riječ Božju i kaže kao u vrijeme Adama i Eve da ne trebamo slušati Riječ Božju, nego njega koji se predstavlja kao onaj koji zna tumačiti što je Isus rekao. Pa dvogodišnjem djetetu je jasno što je Isus rekao.

U Knjizi Postanka 1,26 Bog kaže: “Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična…” Što žele reći evolucinisti? Da je Bog majmun? Ili ameba? Ako nas je načinio na svoju sliku, onda je potpuno razumno vjerovati da nismo niti u kakvom srodstvu s nekim majmunom. Iako neki tvrde da je Bog majmun, katolici nisu dužni vjerovati u takve bogohulne stvari.

Tko ne ispovijeda da je Adam, prvi čovjek… neka bude kažnjen anatemom!

Kad smo već kod bogohulnih stvari, prihvaćanjem koncepta evolucije bi se onda negirali prvi ljudi Adam i Eva. Na svu sreću Katolička Crkva je i to pitanje već riješila. Tako je 17. VI. 1546. Tridentski sabor na V. sjednici u Dekretu o istočnom grijehu donio zanimljive dekrete od kojih izdvajam dva:

1. Tko ne ispovijeda da je Adam, prvi čovjek, nakon što je u raju prekršio Božju zapovijed, odmah izgubio svetost i pravednost u koju je bio postavljen, te da je zbog krivnje takvog prijestupa (odmah) upao u srdžbu i nemilost Božju, a zbog toga i u smrt, kojom mu se prije toga Bog bio zaprijetio, a sa smrću i u ropstvo pod vlašću onoga ,,koji imaše moć smrti, to jest đavla” [Heb 2,14], te se tako čitav Adam zbog krivnje tog prijestupa dušom i tijelom promijenio na gore, neka bude kažnjen anatemom.

2. Tko ustvrdi da je Adamov prijestup škodio samo njemu a ne i njegovom potomstvu te da je on od Boga primljenu svetost i pravednost koju je izgubio, izgubio samo za sebe a ne i za nas; ili tko (ustvrdi) da je on okaljan grijehom neposlušnosti na čitav ljudski rod prenio samo smrt i kaznu tijela, a ne i grijeh koji je smrt duše, neka bude kažnjen anatemom jer proturječi Apostolu koji kaže: ,,Po jednom čovjeku uđe u svijet grijeh i po grijehu smrt, i time što svi sagriješiše, na sve ljude prijeđe smrt” [Rim 5,12].

Ovdje ne treba biti neki veliki teolog. Dovoljno je biti pismen. Kada netko prihvaća sotonski nauk evoluciju, a samim time negira i prvog čovjeka Adama zbog čijeg je grijeha došla smrt na svijet, po Tridentskom saboru takav više nije katolik. Tada sve što takav izjavi za vas ima snagu kao da je to izgovorio i Dalaj Lama. Znači, nikakve.

Ne znam za druge, ali ja ću i dalje pun vjere ispovijedati ono što katolici već 2000 godina vjeruju. A to je da je grijehom koji su počinili Adam i Eva na svijet došla smrt i da je jedini način da se čovjek spasi bio da netko tko je potpuno nevin zauzme mjesto čovjeka te bude ubijen umjesto čovjeka koji je kriv. Taj netko je najavljivan kroz usta proroka kroz cijeli Stari Zavjet. U Isusu Kristu imamo ostvarenje, valjda nekih 300 proročanstava koji najavljuju obećanog Mesiju koji ima doći i tako Spasiti čovjeka.
Isus Krist je svojom mukom i smrću na križu otkupio cijeli svijet. Dakle, Isus Krist, Nazarećanin, Sin Marijin koji je Jedinorođeni Sin Božji je umro da bih ja, koji sam osuđen na vječnu propast, imao život vječni. Svojom smrću me pomirio s Ocem Nebeskim i jedini način da se spasim je da prihvatim tu žrtvu koju je podnio moj Isus umjesto mene. On je umro da bih ja živio.
I nikakva trkeljanja o evoluciji ili velikom prasku to neće promijeniti!

Autor:Elvis Duspara
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.