Foto: Dnevno.hr

Pogledajte što se jede i pije u izbornim stožerima: Jedna stranka naplaćuje hranu i piće

Autor: Dnevno.hr/M.D.

Dok političke stranke i njihove pristaše iščekuju rezultate parlamentarnih izbora koji odlučuju o sudbini Hrvatske u sljedeće četiri godine, mnogi su se okupili u stožerima. Atmosferu, osim glazbe i političkih govora, često pojačavaju hrana i piće.

Stoga smo odlučili ogledati što stranke nude za jelo i piće u izbornoj noći. Naime, rezultati će se čekati do ponoći, a prve izlazne ankete izlaze već u 19 sati. Za to vrijeme, mnogi će ogladniti i ožednjeti.

Ponuda mnogo govori i o njihovom dojmu. Neki se trude ponuditi i kuhanu hranu, neki su na “finger food”, a ponuda pića je također šarolika.

Detalj o izborima na koji nitko nije upozorio: Birači u ovom slučaju mogu glasati nakon 19 sati

Domovinski pokret

U stožeru Domovinskog pokreta uzvanike očekuje bogata gastronomska ponuda. Naime, na stolovima se nalazi dvadesetak lonaca punih kuhane hrane. Izbor pića je također bogat. Ima merlota, žestokih pića, pa čak i travarice.

HDZ

U stožeru HDZ-a, u hotelu Westin nudi se velika paleta hrane, od kuhanoga, preko svježeg voća i povrća. Pića su raznolika, od sokova, vina, aperitiva, vina…
SDP

U stožeru SDP-a nalaze se dva stola. Jedan je smješten u sjedištu stranke na Iblerovu trgu, a drugi u šatoru ispred zgrade. Prema fotografijama koje su nam poslale terenske ekipe, nude se topli zalogaji iz cateringa, a ima i kuhane hrane.

Od pića, u ponudi su Coca-Cola, voćni sokovi, graševina i vino Gotlin iz zagorskog mjesta Radoboja.

Foto: Dnevno.hr
Foto: Dnevno.hr

Možemo

Stranka Možemo svoj je stožer smjestila u Tvornici kulture. Hrana je s jelovnika Tvornice, kao i piće. Treba naglasiti kako svi uzvanici moraju plaćati svoje jelo i piće p redovnom cjeniku Tvornice koji nije istaknut. No, primijećeno je da konobari uredno izdaju račune.
Kako nam je javila reporterka, novinari su dobili besplatnu hranu i piće, a treba vidjeti hoće li tako proći i vodstvo stranke koje u trenutku pisanja teksta još nije došlo u stožer.

Foto: Dnevno.hr

Izbornu noć možete uživo pratiti na portalu Dnevno.hr na poveznici.

Autor:Dnevno.hr/M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.