Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Plenković obilazio Zagreb, napadao Milanovića: ‘Gotovo. Game over. Kukavica, štetočina, ti si ništa’

Autor: B. D.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković u subotu (13. travnja) je bio na druženju s građanima na zagrebačkoj tržnici Dolac i na Cvjetnom trgu. Nakon skupa je dao izjavu za medije u kojoj se je primarno osvrnuo na to što planiraju napraviti ako pobjede na izborima.

“Ukupno ozračje ove kampanje unatoč ovoj ustavno pravnoj diverziji koju radi predsjednik Republike Zoran Milanović i oni koji ga podržavaju, unatoč nama i našim kolegama usmjerena je na programe i boljitak naših građana, otpornost hrvatskog gospodarstva, veće plaće u iduće četiri godine, veću zaposlenost, veće mirovine, snaženje međunarodnog položaja, jačanje demografskim mjera osobito s našim obećanjem da će svaka majka za svako rođene dijete dobiti jednu godinu mirovinskog staža i biti u radnom odnosu godinu dana manje kako bi jačali obitelj, jezgru hrvatskog društva “, rekao je.

“Jednako tako nastavit ćemo jačati institucije, poštovati neovisnost pravosuđa, nastaviti borbu protiv korupcije uz uspješnu Hrvatsku u ekonomskom pogledu, uz vitalniju Hrvatsku u demografskom pogledu, težiti ka Hrvatskoj gdje je pravosuđe brže i učinkovitije, gdje je zdravstvena usluga dostupnija i voditi računa da Hrvatska bude bolje obrazovana i da nastavimo investirati u infrastrukturu”, najavio je.

Foto: Josko Ponos / CROPIX

‘Ozračje na terenu je sjajno, nikada nisam vidio više elana‘

Govorio je o projektima na kojima planiraju dugoročno raditi i naglasio je važnost međunarodnih institucija: “2,7 milijardi eura ulažemo u dječje vrtiće, osnovne škole, dvorane i mislimo da je to put kojim treba nastaviti. Vodit ćemo računa o tome da Hrvatska ide brže prema obnovljivima izvorima energije i da se što više snalazimo u digitalnom dobu jačajući konkurentnost poduzeća. Smatramo da je naš program primjeren i da su naše projekcije u skladu s realnim fiskalnim mogućnostima. Zahvaljujući osnaženom položaju i eurom, Schengenom, europskim stabilizacijskim mehanizmom, i sutra OECD-om, i 25 milijardi eura za ravnomjerni  regionalni razvoj omogućili da Hrvatska bude puno bolja nego što je bila 2016.”

Plenković prije izbora sve razotkrio: ‘Protiv sam te ideje, to ne želim nikako’

Istaknuo je da se da je na terenu odlična atmosfera i da su u stranci puni energije:  “Ozračje na terenu je sjajno, nikada nisam vidio više elana, ljudi, podrške, potpore i mislim da je to dijelom zbog onoga što smo učinili u prošlosti. Ako je bilo grešaka ispravljat ćemo ih, a bilo ih je sigurno. Ako ima stvari koje trebamo učiniti boljima, potrudit ćemo se da budu bolje, uvijek angažirani budeći se rano za Hrvatsku, odlazeći kasno spavati i trudeći se za svakog našeg čovjeka i za svaki naši kraj”, opisao je stanje ekstaze u HDZ-u.
“Vidite i sami da su ankete takve da su one ankete koje su nam 2020. bile izrazito nesklone sada dale uvjerljivu pobjedu. Ako oni projiciraju tako, okolnosti su povoljnije za nas”, rekao je, uvjeren u odličan rezultat.

Naglasio je da Milanović napada baš svakog živog tko ima drukčiji stav te da takav čovjek ne zavrjeđuje biti na javnoj funkciji u hrvatskoj državi.

“Ne zavrjeđuje. On je netko tko je totalna politička štetočina koja je hrvatskom narodu, hrvatskom političkom prostoru donijela samo negativu, zagađenost, međunarodnu sramotu. I siguran sam da on nikada više neće dobiti povjerenje građana da obnaša bilo koju dužnost, a kamoli predsjednika Republike, i da je naša javnost zrela”, rekao je Plenković.
Referirao se i na to što Milanović nije, nakon najave da će biti premijerski kandidat SDP-a, dao ostavku na mjesto predsjednika Republike.

“Da je bio frajer i rekao – ‘čuj, stari, gle, ono, ne znaš ništa, ne vrijedi ti ništa svih ovih osam godina, gori si od mene, idem te pobijediti, dat ću ostavku, smaknut ću Grbina koji je bio figurativni predsjednik (SDP-a) i dat ću mu jednu čvoku i baciti ga sa strane, i ja ću se s tobom takmičiti i idemo u kampanje i sučeljavanje’ – ja bih rekao: ‘Pa daj, konačno, da narod vidi tko je tko.’ Ali ne, kukavica je otjerao Grbina kao da ne postoji i uništio SDP jednim potezom”, prokomentirao je Plenković.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

‘Milanović je najgori premijer kojeg je Hrvatska ikad imala‘

“Pozivam birače, uz sve poštovanje, koji su glasali za Domovinski pokret i Most da se vrate HDZ-u, da se vrate matici, da se vrate desnom centru i odgovornoj i pouzdanoj politici”, poručio je građanima.

“Zadnji put kad su birači naivno povjerovali njima doveli su Milanovića na Pantovčak. Ne bi bilo dobro da se zabune drugi put, stoga ih pozivam da ne troše svoje glasove na one kojima je cilj imati ucjenjivački kapacitet. Mi ćemo pobijediti kao i prošli put pa se to neće ni ostvariti”, uputio je glasače koji razmatraju glasanje za druge desne opcije.

Za kraj Plenković je još jednom žestoko kritizirao predsjednika: “Milanović izmišlja kvazi katastrofu, zagovara neku katarzu koju bi on kao najgori premijer kojeg je Hrvatska imala, kao predsjednik bez ikakvih postignuća, čovjek kojem nitko ne dolazi i kojeg nitko ne zove i koji nas gura u ruski kamp, čovjek koji nam je nanio međunarodnu štetu svojom politikom”.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.