Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Pitali smo Hrvate što misle o Milanovićevom vokabularu: Evo što kažu oni koji inače šute

Autor: Dnevno.hr

Gangsteri, glodavci u tmini, nepismene seljačine, pijavice… samo su neke od probranih riječi kojima je predsjednik Zoran Milanović ovih dana “častio” sve oponente koji mu nisu po volji.

Kako su izbori za manje od mjesec dana možemo očekivati da će ovakvih “zoranizama” biti još i više, što i nije neka novost jer se komunikacija na relaciji Milanović – Plenković jedino može opisati onom starom sintagmom “tvrda kohabitacija”,

A mi smo provjerili slažu li se građani s korištenjem ovakvom vokabulara u političkoj areni koja doslovno gori, tj. pitali smo vas ima li predsjednik primjerene komentare u javnosti.

Vox populi

“Mislim da ima komentare primjerene državi u kojoj živimo”, kratko nam je poručio gospodin iz Zagreba.

S druge strane, njegov stariji sugrađanin nije oduševljen onime što čuje.

“Gledajte, osoba koja je iz takvog divnog kraja kao što je Cetinska krajina, koji je završio fakultet, i to pravni… To je toliko neprimjereno da jednostavno normalni čovjek koji ima logiku nema nijednu riječ koja bi dokazala koliko je to loše. To je za hrvatski narod tragedija”, zaključio je on.
Gospođa iz Zagreba upozorila je da tome svjedočimo već dulje vrijeme.

“Mislim da ima pravo, ali ne samo posljednjih dana nego zadnjih nekoliko godina”, poručila je ona, no ipak dodala da bi se predsjednik trebao ponašati pristojno, a ne bahato.

Plenković o aferi Mreža: ‘Umrla je, Habijan ju je potopio’
“Treba se ponašati primjereno funkciji”, zaključila je.

Drugi gospodin smatra da nema razlike između Milanovićeve i Plenkovićeve komunikacije.

“Kao što predsjednik Vlade neprimjereno komunicira prema građanstvu tako isto Milanović prema HDZ-u. Sad kako će to izaći, vidjet ćemo”, rekao nam je.

S njim se slaže i gospođa koja smo zatekli na glavnom zagrebačkom trgu.

“Bojim se da nije Milanović jedini koji se tako malo šarf razgovara, kao da je sa svojim vršnjacima, da ne kažem tinejdžerima. I ostali se ne razgovaraju primjereno, i to tijekom cijele godine u Saboru. Sad su izbori, vidjet ćemo što će iz svega toga ispasti. Mislim da je živnula situacija da mi građani razmišljamo o politici, što tko kaže i u što će se to pretvoriti. Nadam se u najboljem”, poručila je za kraj.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.