Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Penava: ‘Zagreb je unakazila globalistička franšiza. Plenković i slični su njena light verzija‘

Autor: Bruno De Zan

Domovinski pokret u četvrtak (4.4.) je predstavio izborne liste s nositeljima i koalicijskim partnerima. U 1. izbornoj jedinici na čelu liste je Mislav Kolakušić iz stranke Pravo i pravda koji je poručio da “neće dopustiti da Hrvatska bude nebitna u nekoj novoj sjedinjenoj europskoj državi vođenoj ideologijom koja nema veze s hrvatskim tradicionalnim životom.” Vukovarski branitelj Tomislav Josić (DP) vodi listu  u 2. izbornoj jedinici. Tvrdi da njihovi kandidati nemaju afera i vjeruje da će ljudi to prepoznati.

Predsjednik stranke Ivan Penava nositelj je liste u 5. izbornoj jedinici. Na skupu je govorio o mjerama za suzbijanje inflacije. Tom prilikom je naglasio da se Hrvati ne mogu osloniti samo na turizam i građevinu na elitnim lokacijama. Penava smatra da je rješenje razvijanje vlastite proizvodnje . Naglasio je da smo ovisni o uvoznim lobijima i da imamo drugu najvišu stopu PDV-a u EU. Rekao je da će njegova stranka zastupati interese hrvatskog naroda i građana, a ne briselskih čelnika, globalista i međunarodnih kompanija.

Naglasio je da premijer kupuje glasove novcem građana i da se poduzetnici i obrtnici muče pod poreznim opterećenjima i korupcijom u inspektoratima. Rekao je da u Hrvatskoj vlada antipoduzetnička klima te da se pogoduje stranim interesima, dok se istovremeno laže domaćim radnicima. Penavu su upitali o inicijativi za premještanje Titovog tijela iz Kuće cvijeća u Beogradu u Kumrovec. On je na to odgovorio da mu je dobro tamo gdje je i da tamo pripada.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘Globalistička franšiza i njena light verzija‘

U 6. izbornoj jedinici listu predvodi Igor Peternel (DP) koji je ocijenio da je “u Zagrebu na vlasti globalistička franšiza” koja je grad “unakazila financijski, projektno, upravljački i ideološki, a sad je prijetnja da se to dogodi na razini Hrvatske”.

Bivši utjecajni Mostovac otkrio tajne pikanterije iz Mosta: ‘Ovo je prava istina o toj sekti’

Peternel je nastavio optuživačkim tonom: “Light verzija” je premijer Andrej Plenković i njemu slični, a prema napadima na DP, vidljivo je da smo jedina alternativa globalističkim strankama. Nismo dovodili ni HDZ ni SDP na vlast, imamo čiste ruke i vjerujemo da će narod to prepoznati”.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.