Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Milanović nastavlja paljbu po vladajućima: ‘Kada ste sagradili barem jedan trajekt?’

Autor: I.G.

Predsjednik Zoran Milanović ponovno se oglasio na Facebooku, a ovog puta predsjednik je svoju pažnju usmjerio na Vladu Andreja Plenkovića i njihove rezultate.

“Plenkoviću, kad je tvoja Vlada sagradila barem jedan trajekt za hrvatsku Jadroliniju u hrvatskom brodogradilištu? Nikada, ni jedan. Zadnja četiri trajekata za Jadroliniju – Kornati, Brač, Krk i Mljet – izgrađena su u Hrvatskoj između 2011. i 2015. godine. A svih ovih osam godina kriminalne i korumpirane HDZ-ove vlasti Plenković nije gradio, već je kupovao u inozemstvu tuđe polovne trajekte, uglavnom u Grčkoj, uzimala se i dijelila provizija dok su hrvatska brodogradilišta čekala praznih navoza i propadala. Plenković se nije stigao baviti za državu strateškim poslovima – a gradnja trajekata to svakako jest – jer je namirivao privatne. Čak ni sve vojne ophodne brodove – čiju smo gradnju ugovorili i novac osigurali još 2015. godine – Plenković nije izgradio jer na tim poslovima nema provizije i ne može se potkradati.

Plenkovića i njegove ministre zanimaju samo poslovi iz kojih se pune crni HDZ-ovi fondovi ili poslovi na kojima se braći i prijateljima jamči dobra zarada. Jadrolinija je za Hrvatsku strateška kompanija, kao što je brodogradnja strateška industrija, jer Hrvatska je bila i mora ostati pomorska zemlja. Hrvatski identitet određen je morem, bez brodogradnje nema pomorske države i zato će jedan od prioriteta moje Vlade nacionalnog spasa biti gradnja brodova u Hrvatskoj”, poručio je Milanović.

Plenkoviću, kad je tvoja Vlada sagradila barem jedan trajekt za hrvatsku Jadroliniju u hrvatskom brodogradilištu?…

Posted by Zoran Milanović on Tuesday 9 April 2024

 

Sukob s Butkovićem

Podsjetimo, Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković u utorak je rano ustao i u samu zoru na Facebooku nastavio prepirke s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem. Objavio je tekst Jutarnjeg lista iz 2022. u kojem ga je Zoran Milanović hvalio zbog projekata u Rijeci.
Butković rano ustao, sjeo za računalo i otvorio paljbu po Milanoviću: ‘Dobro jutro Zorane…’

“Dobro jutro Zorane, jučer si me hvalio, a danas bi me hapsio. Što se u međuvremenu promijenilo? Ja i dalje radim isti posao, još više projekata je završeno, jedina razlika su ona dva pitanja koja sam ti postavio i na koja još nisi odgovorio. I sad sam lopov i sve bi mi uzeo. Iza mene će, kako si i sam rekao 15.06.2022., ostati završeni projekti, a iza tebe ostaje samo posijano sjeme zla, mržnje i destrukcije.
Kako bi rekao pokojni Vlado Gotovac u čuvenom govoru ispred zgrade komande 5. vojne oblasti: “Sramit će ih se njihove obitelji, jer su uništavali tuđe obitelji.”, napisao je Butković.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.