FOTO: Facebook / Screenshot

ZGODNI, ŠARMANTNI I MARKANTNI: Ovo je TOP 10 najprivlačnijih političara na izborima

Autor: Ines Brežnjak

Osim što u posljednje vrijeme plijene pažnju svojim izjavama kojima nas žele ‘kupiti’ za nadolazeće parlamentarne, neki hrvatski političari plijene pažnju i svojim izgledom. Dok jedni odlično izgledaju, drugi magnetno privlače šarmom i karizmom, a neki od njih i svojim dobro isklesanim tijelima. Iako se u medijima češće piše o ženama koje dobro izgledaju, mi smo ovog puta odlučiti baciti oko na muški dio na listama.

Žiri naše redakcije odabrao je njih deset koje smatramo najprivlačnijima, a nalaze se na izbornim listama za nadolazeće Parlamentarne izbore. Kriterija za odabir bilo je nekoliko; između ostalog za ulazak na našu listu bili su presudni karizma, šarm, izgled, ali i ‘vibra’ kojom pojedini političari zrače.

Ivan Bekavac (MOST)

Jedna od Mostovih uzdanica, ugledni liječnik iz Klaićeve bolnice, dr. Ivan Bekavac, na nadolazećim će izborima biti drugi na listi u 6.izbornoj jedinici, odmah ispod svojeg stranačkog kolege Nikole Grmoje. Bekavac je inače voditelj Mostovog Savjeta za zdravstvo, a kraće je vrijeme obnašao dužnost zamjenika ministra zdravstva u Vladi Tihomira Oreškovića.

Markantan doktor iz Mostovih redova često se nađe na ‘tapeti’ kada se raspravlja o političarima koje je lijepo za vidjeti kada se nađu negdje u javnosti.

FOTO: Facebook / Screensho

 

Ante Pranić (Stranka s Imenom i Prezimenom)




Tridesetdvogodišnji gradonačelnik Vrgorca, Ante Pranić, do sada je najmlađi gradonačelnik Vrgorca te prvi vrgorački gradonačelnik koji nije iz HDZ-a. Na čelu Vrgorca je od 2016. godine, kada je pobijedio na prijevremenim izborima, a mandat je potvrdio na izborima 2017., pobjedom u 1. krugu, u kojem je osvojio 60,68 posto glasova.

Pranić je inače magistar građevine, a na nadolazećim će Parlamentarnim izborima biti na listi koalicije koju čine Pametno, Fokus i Stranka s Imenom i Prezimenom, u 10. izbornoj jedinici na posljednjem 14.mjestu.

FOTO: Facebook / Screenshot

 




Mihael Zmajlović (SDP)

Bivši ministar zaštite okoliša i prirode u vladi Zoran Milanovića, Mihael Zmajlović, jedan je od markantnijih političara čija pojava uvijek plijeni pažnju gdje god da se pojavi. Skoro pa ‘zaboravljeni’ političar na ovim će izborima biti na listi Restart koalicije u 7.izbornoj jedinici na 14.mjestu.

Inače, Zmajlovićeva kampanja za nadolazeće izbore zaista je posebna. Bivši ministar planira električnim biciklom obići cijelu 7.izbornu jedinicu, a do 13.lipnja planira prijeći put od 430 kilometara.

FOTO: Facebook / Screenshot

 

Damir Habijan (HDZ)

Šef gradskog HDZ-a Grada Varaždina, Damir Habijan, na nadolazećim parlamentarnim izborima pozicioniran je na 4.mjesto HDZ-ove liste u 3.izbornoj jedinici.

Po struci pravnik, Habijan je inače veliki zaljubljenik u zdrav život i sport. Bavi se crossfitom i trčanjem, a često je i jedan od sudionika na zahtjevnijim trkačkim utrkama diljem Hrvatske. Habijan je inače bio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika grada Varaždina.

FOTO: Instagram / Screenshot

 

Igor Peternel (Domovinski pokret)

Igora Peternela najlakše se se može opisati kao čovjeka bez dlake na jeziku, koji na dnevnoj baze komentira sva aktualna politička zbivanja u Hrvata. Nakon oprežnih političkih analiza gdje mu je često na tapeti bio premijer Andrej Plenković, Peternel će se na nadolazećim izborima i sam okušati u politici, kao kanidat na listi Domovinskog pokreta u 1.izbornoj jedinici.

Peternel je inače bivši potpredsjednik HHO-a te je doktor kemijskog injženjerstva i tehnologije. Krajem prošle godine, drugi je puta postao otac.

FOTO: Screenshot

 

Dario Hrebak (HSLS)

Novi šef HSLS-a iza sebe ima uspješnu karijeru u policiji, a na čelo stranke stao je prošle godine. Karizmatični Hrebak uvijek ‘udara u glavu’ svojim riječima, ali i djelima zbog kojih ga Bjelovarčani posebno vole. Predvodnik je liberalne scene u Hrvatskoj, a o njemu se počelo pričati kada je javno objavio sve svoje troškove koje ima kao bjelovarski gradonačelnik.

Na nadolazećim izborima izlazi na listi s HDZ-om s kojim je sklopio koalicijski sporazum, i to na svojem teritoriju u drugoj izbornoj jedinici. Plenković se nada kako će upravo preko Hrebaka otkinuti dobar broj preferencijalnih glasova svojem najljućem protivniku u 2.izbornoj jedinici, Miroslavu Škori.

FOTO: Facebook / Screenshot

 

Matija Posavec (nezavisni)

Nesuđeni šef HNS-a te jedan od najuspješnijih župana, Matija Posavec, na parlamentarne izbore izlazi kao nezavisni kandidat na listi SDP-a u 3.izbornoj jedinici.

Galantan i fin, Posavec je pravi kavalir koji ne trči u skandale, već svoju političku priču gradi na dobrim potezima za žitelje svojeg kraja. Iako je bio među zadnjim ljudima koji su potvrdili koalicijski dogovor s Restart koalicijom, nije tajna da je Bernardić silno želio posavca u svojim redovima zbog velikog broja preferencijalnih glasova koje međimurski župan može skupiti.

FOTO: Facebook / Screenshot

 

Nikola Grmoja (Most) 

Oštar i jasan u svojim istupima, politički tajnik Mosta Nikola Grmoja jedan je od popularnijih političara u Hrvatskoj, kojeg iznimno cijeni i poštuje i politička konkurencija. Po struci je profesor povijesti.

Grmoja na parlamentarne izbore izlazi kao nositelj liste Mosta u 6.izbornoj jedinici.

FOTO: Facebook / Screenshot

 

Andrej Plenković (HDZ)

Aktualni premijer i predsjednik HDZ-a, Aadrej Plenković, jedan je od miljenika žena što se tiče političara u Hrvatskoj. Pravnik po struci, s velikim iskustvom u diplomaciji, premijer je jedan od boljih govornika u hrvatskom političkom prostoru.

Mirnog temperamenta, uglađen i fin, premijer se nalazi visoko na listi privlačnih političara, što zbog njegova izgleda, a što zbog karizme.

FOTO: Facebook / Screenshot

 

Davor Bernardić (SDP)

Po kuloarima kruže priče da je šef SDP-a bio šarmer i u vrijeme svojih studentskih dana, a jednako privlačan ostao je i danas.

Iako mu ponekad zamjeraju nezgrapne izjave koje prosipa u javnom prostoru, nije tajna da Bernardić miljenik žena, barem što se njegovog izgleda tiče.

FOTO: Facebook / Screenshot

 

POTPUNO NEOČEKIVANO! Kako se ime ove dame našlo na Čačićevoj listi u 3.izbornoj jedinici?

 

 

 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.