fbpx
Foto: Screenshot /N1

Završna sučeljavanja prije izbora u nedjelju: Peđa Grbin napao svoj SDP zbog jednog plakata!

Autor: N.M./Dnevno

Posljednji je dan predizborne kampanje, kandidati šalju završe poruke biračima. Prema svim anketama očekuje se tijesna i neizvjesna utrka u izbornim jedinicama a i na razini cijele Hrvatske. Presuditi bi mogla i izlaznost birača kao i oni koji su još uvijek neodlučni u izboru za koga glasati.

U kućnoj atmosferi VečernjegTV sučelili su se kandidati u VIII. izbornoj jedinici, Kristijan Staničić (HDZ), Carla Konta (Domovinski pokret) i Peđa Grbin (SDP).

Raspavljali su o brojnim pitanjima a najviše su bure izazvala pitanja o zdravstvenom sustau koji je jedan od rak rana hrvatskog društva.


Na pitanje treba li hrvatsko zdravstvo dio usluga privatizirati, ako smatrate da da, koji to dio usluga, povela se rasprava koja je u nekim trenutcima i malo zaiskrila.

Peđa Grbin: Jedan od civilizacijskih dosega je javno zdravstvo koje je pod istim uvjetom dostupno svima. Ja godinama ratujem s HDZ-om zbog financiranja privatnih zdravstvenih osiguravatelja. Ovako zdravstvo trebamo čuvati. S obzirom na novac koji izdvajamo po glavi stanovnika, uspjeh koji su naši zdravstveni radnici postigli je spektakularan. Postojeći sustav zdravstva treba ojačati i na njemu graditi dalje.

Kristijan Staničić: Hrvatska je pokazala da ima stabilan sustav javnog zdravstva. Sustav treba dograđivati, nadograđivati i učiniti ga još efikasnijim. Našim je građanima u interesu da se smanje liste čekanja, mi imamo izvrsne liječnike i izvrsnu uslugu. Mislim da se ni SDP-ovi ministri zdravstva, odnosno zdravlja, u svom mandatu nisu proslavili.

Carla Konta: Važno je da imamo bazični dio javnog zdravstva. Najveći teret su sada preuzeli naši liječnici, oni su iznijeli krizu. Smiješno mi je kad netko kaže da imamo odličan zdravstveni sustav, ne znam jeste li ikad bili na nekom pregledu, jeste li bili zadovoljni uslugom koju ste dobili. Pitajte naše liječnike koliko su zadovoljni?

Peđa Grbin: HDZ-ovi ministri danas govore o skraćivanju lista čekanja, pa vi ste ih gospodo i stvorili.

Kristijan Staničić: Replika gospođi Konti, pričate o tome da bi uveli privatno zdravstvo, kako će naši umirovljenici moći platiti bilo kakvu uslugu, a oni su najveći korisnici zdravstvenih usluga.
Carla Konta: Ne znam živite li ovdje ili na Marsu, ali ljudi koji koriste zdravstvo u Hrvatskoj nisu zadovoljni. Vi niste rodili, ja sam rodila u Rijeci četiri puta, nismo imali WC papira, sapuna, imali smo hranu koja je bila za smeće, ne mislim da su to zločesti kuhari tako skuhali ili da je netko ukrao WC papir. Sistem je toliko glomazan, neefikasan, mi moramo ići raditi na tome. Nemojte mi reći da je to što nema WC papira u rodilištu u Rijeci efikasno zdravstvo.

Kristijan Staničić: Imao sam nekih zdravstvenih problema u zadnjih godinu dana, određeni uvjeti jesu ispod dostojanstva čovjeka, ali moram odati priznanje svim zdravstvenim radnicima koji u određenim uvjetima i rade. Pitanje nabavke WC papira i ostalih potrepština je i pitanje javne nabave. Javnim ustanovama treba omogućiti da budu puno efikasniji.

Na kraju sučeljavanja SDP-ov Peđa Grbin rekao je kako mu je ‘gadljivo nazivati sve one koji rade u javnim upravama uhljebima’ na što mu je Carla Konta odgovorila kako njegova stranka ima takav plakat. –” Za razliku od vas i gospode iz HDZ-a, ja nemam nikakav problem reći da se ne slažem s nečime što moja politička opcija radi. Ja taj plakat smatram lošim i neprimjerenim” – rekao je Peđa Grbin referirajući se na plakat ‘Hrvatska bez uhljeba’ koji je diljem zemlje postavila Restart koalicija.
FINALNI OKRŠAJ: Plenković i Bernardić večeras u završnom sučeljavanju prije izbora!

Autor:N.M./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.