Foto: Davor Pongracic / CROPIX

ZABORAVLJENI MENADŽER! Ovo je najvažniji čovjek u Bernardićevom timu: Zvali su ga i HDZ-ovci

Autor: Iva Međugorac

Nadolazeći parlamentarni izbori po mnogočemu bi mogli biti drugačiji od svih kojima smo do sada svjedočili, a osim standardnih ideoloških prepucavanja, na ovim srpanjskim izborima jedna od najvažnijih tema trebalo bi biti gospodarstvo, ali i riješenja koje su kandidati za Sabor, a potom i za sastavljanje Vlade spremni ponuditi po tom pitanju, posebice sada nakon što Hrvatska tek kreće u jednu od povijesnih bitki, onu s koronakrizom.

Gospodarski program posljednjih se dana temeljito brusi u SDP-u, a najvažniju ulogu u tome procesu preuzeo je zaboravljeni koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, koji je godinama slovio i kao kandidat ove stranke za premijersku funkciju. Mršić se nema namjeru kandidirati na stranačkim listama za Sabor, no zato je jedna od njegovih glavnih ideja ta da se sva ministarstva koja se djelomično bave gospodarstvom spoje u jedno.

Na taj bi način šest ministarstava djelovalo preko jednog, onog Ministarstva gospodarstva, a to bi u konačnici dovelo do maksimalno 14 ministarstava, što je dakako tek jedna od točaka SDP-ova gospodarskog programa na kojem uz Mršića radi i sveučilišni profesor ekonomije Josip Tica te bivši ministri Boris Lalovac i Branko Grčić, koji razrađuju mjere za prevladavanje ogromnog pada BDP-a koji će uslijediti usred koronakrize. Mršić se inače s visokih menadžerskih funkcija u Podravci i Agrokoru ponovno odlučio vratiti u aktivnu politiku, a to je formalno učinio na skupu socijaldemokrata u Koprivnici koncem veljače ove godine. Potrebno je podsjetiti kako je Mršić više od deset godina bio gradonačelnik Koprivnice, a nakon što njegova stranka odnosi pobjedu na parlamentarnim izborima on postaje predsjednik uprave Podravke, gdje odrađuje petogodišnji mandat.

Kako to obično biva, kada HDZ odnosi pobjedu na parlamentarnim izborima HDZ-ova vlada ga smjenjuje s pozicije u Podravci, ali ga zato na iznenađenje njegovih stranačkih kolega baš HDZ-ovci pozivaju za savjetnika Agrokorova izvanrednog povjerenika. On poziv prihvaća te se u Agrokoru zadržava do dolaska Fabrisa Peruška, nakon ćega otvara konzultantsku tvrtku te se angažira u Meritus ulaganjima u kojima postaje predsjednik Nadzornog odbora. Radi se o tvrtci u vlasništvu Stipe Oreškovića i njegove supruge koja posjeduje call centra za obradu tržišta s podružnicama u cijeloj regiji. Mršić bi u Bernardićevoj Vladi, ako do toga uopće i dođe trebao voditi ministarstvo gospodarstva, no, krajnji mu je cilj povratak u Podravku.

ŽIVOTNA KUŠNJA VILIJA BEROŠA: Ako ovo ne uspije, može zaboraviti na svoju političku karijeru

 




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.