fbpx
Foto: Robert Fajt / Cropix

Vlada povećala naknade članovima biračkih odbora i osigurala im zaštitnu opremu za izbore

Autor: dnevno

Vlada je danas, 26. lipnja 2020. godine, održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Zaključak o prihvaćanju prijedloga Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske zapovećanje naknade za rad predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora na izborima zastupnika u Hrvatski sabor 2020.

Uslijed zahtjevnosti provedbe glasovanja, a radi osiguranja epidemioloških mjera na biračkome mjestu, Državno izborno povjerenstvo predlaže da se predsjednicima i zamjenicima predsjednika biračkih odbora isplati veća naknada za rad od naknade koja je isplaćena uprovedbi prethodnih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, i to onima u Republici Hrvatskoj naknada u iznosu od 400,00 kuna neto, a onima u inozemstvu naknada u iznosu od 500,00 kuna neto, priopćeno je iz Vlade.

Također, donesen je i Zaključak u vezi s osiguranjem zaštitne opreme Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske za provedbu izbora zastupnika u Hrvatski sabor 2020. Zadužuje se Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite, kao tijelo zaduženo za distribuciju zaštitne opreme, za dostavu medicinske zaštitne opreme koju će isporučiti Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske za potrebe biračkih odbora i izbornih povjerenstava, u količini dostatnoj za njihov rad sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Ovim mjerama Vlada Republike Hrvatske na vrijeme poduzima sve potrebne aktivnosti u cilju zaštite članova biračkih odbora koji su zaduženi za provedbu pojedinih izbornih radnji s ciljem zaštite osoba koje sudjeluju u njihovoj provedbi na nivou Republike Hrvatske, zaključuje se u Vladinom priopćenju.

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.