Foto: Dnevno

(VIDEO) CARLA KONTE OSTALA BEZ SABORA ’Izlaznost je kriva, trebali bi imati neki mehanizam koji će natjerati ljude da sudjeluju’

Autor: Dnevno/M.V.

Carla Konte, nositeljica liste u osmoj izbornoj jedinici Domovinskog pokreta za Dnevno se osvrnula na trenutne izborne rezultate, ali i ono što bi trebalo napraviti kako bi Hrvatska stvarno živjela demokraciju.

“S jedne strane neizlaznost je doprinijela ovom rezultatu. Domovinski pokret mlada je stranka koja je formirana u drugom mjesecu, prije toga je bio COVID, nismo kimali vremena raditi na terenu. S tim na umu, ovo je odličan rezultat”, rekla je.

Osvrnula se i na gubitak saborskog mjesta, ali je rekla kako želi čestitati drugim kolegama.

“Naravno da je teško kad ti fali pola posto ili jedan posto. Zato želim čestitati svojim kolegama s liste osme izborne jedinice koji su prešli prag”, rekla je te napomenula kako je pred nama tek vrijeme kada ćemo vidjeti kako će se situacija razviti.

“Mislim da možemo reći da su ovo bili dosta isforsirani izbori na stranu neke koronakracije i stožerokracije. To nikako nije dovelo do jednake utakmnice sa svih strana”, dodaje.

U konačnici, ističe kako je vrijedno svima još jednom čestitati i zaželjeti im sve najbolje, ali ističe i da rezultati još nisu konačni.

Kakva će biti njena uloga nakon izbora tvrdi, “svakako da ću nastaviti i podržavati gospodina Škoru, a smatram i da je ovo fantastična priča što se tiče Hrvatske i jedinstvena. Ona ima jako puno potencijala. Moje srce, moja potpora i sve što mogu dati, ja sam tu na raspolaganju”, zaključuje.




Veliki izborni rezultata HDZ-a pridala je niskoj izlasnosti na izbore.

“Meni je žao da u Hrvatskoj ne postoji neki mehanizam koji bi ljude prisilio da barem sudjeluju, da daju i da doprinesu nešto jer onda se to svodi na aparaturu koja se motivira pred izbore. Naravno da se to treba poštivati, to je volja birača, ali rezultat bi imao veći legitimitet i kada bi izlaznost bila veća. Nekako bi i demokracija prodisala na većim plućima jer bi izlaznost bila veća”, zaključuje.




(VIDEO) BARTULICA OSTAO BEZ MJESTA U SABORU ’Nitko nije očekivao ovakve rezultate HDZ-a’

Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.