Photo: Zarko Basic/PIXSELL

U ČEMU JE TAJNA PLENKOVIĆEVA USPJEHA? Hebrang za Dnevno sve pobrojao: Otkrio tko mu je doista najviše pomogao

Autor: Iva Međugorac

Rezultatom parlamentarnih izbora zadovoljan je HDZ-ov doajen Andrija Hebrang koji je iste prokomentirao u razgovoru za naš portal.

”Više sam nego zadovoljan jer je HDZ održao tradiciju pobjeda u onim trenucima kada je za Hrvatsku bilo ključno.

Ovo je također jedan od takvih ključnih momenata jer dolazi razdoblje velike ekonomske krize uzrokovane koronom, a dolaze i krize kao što su migranti, sve nas to očekuje u narednim godinama tako da je dobro da to radi stranka koja se iskalila u najtežim trenucima i pokazala da može riješavati hrvatske probleme”, kaže Hebrang kojega vesli i to što je desna opcija dobila veliku većinu.

”Hrvatska je pokazala da je u kriznim vremenima suverenistička opcija ta koja spašava državu, pogotovo sada nakon korona krize, okretanje prema suverenizmu bio bi spas za Hrvatsku posebice na području gospodarstva u kojem evo i danas nismo u stanju proizvesti svoj krumpir i češnjak”, navodi naš sugovornik koji smatra da bi HDZ trebao razmotriti suradnju sa Domovinskim pokretom i Miroslavom Škorom.

”To bi apsolutno bio suverenistički smjer, ali sumnjam da će se to dogoditi, jer određeni svjetonazori stoje tu na putu pa postoji velika šansa da se ponovi koalicija koja ima nekoliko utega jer je posljedica neprincipijelnog i neeropskog izbornog zakona. Pri tome mislim na utjecaj manjina na politiku većine”, kaže Hebrang koji se osvrnuo i na samog Andreja Plenkovića čiji je uspjeh neupitan.

”Mislim da je Plenkovićeva najveća prednost u tome što je vidio da je hrvatsko političko tijelo, pri tome naravno mislim na birače nije dovoljno informirano o zbivanjima izvan Hrvatske, pri čemu mislim na Europu i Ameriku. Hrvatsko biračko tijelo nema dovoljno informacija o tome što treba na gospodarskom polju napraviti da postanemo suverena opcija. On je vidio da to tijelo ja bih rekao šepa u takvim spoznajama pa je okrenuo svoju politiku prema tom biračkom tijelu, što je vrijednost političara. Prvi je zadatak dobiti izbore, a drugi kakva će biti kvaliteta sastavljanja vladajuće većine”, ističe Hebrang napominjući da je stabilnost vlade najvažnija osobito u krizi, te je tu djelom Plenković u pravu.

”Gledajte, on nije imao nekakvu konkurenciju, jedan predsjednik SDP-a koji kaže da između Tuđmana i Tita bira Tita zapravo je presudio i sebi, i svojoj stranci i toj titoističkoj politici koju provodi iz meni potpuno nerazumljivih razloga”, zaključuje Hebrang.




ŠKORO JE PLENKOVIĆU OMOGUĆIO POVIJESNI REZULTAT! Đapić za Dnevno otkrio njegovu najveću grešku: Ovo nije smio raditi




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.