fbpx

STRAŠAN PODATAK O SDP-U! Ovo je pokazatelj potopa kojeg je Bernardić doživio

Autor: Iva Međugorac

Restart koalicija predvođena SDP-om pretrpjela je poraz uz ostalo i u prvoj izbornoj jedinici, barem ako je vjerovati anketama.

One naime ukazuju na to da su socijaldemokrati u ovoj jedinici koja uključuje najeveći dio Zagreba postali treća politička opcija iza lijeve koalicije i HDZ-a. Veliko iznenađenje ovih izbora svakako je opcija okupljena oko platforme Možemo koja u prvoj jedinici osvaja četiri mandata, te se tako pozicionirala i ispred HDZ-a, ali i ispred SDP-a kojemu Isposova anketa predviđa svega tri mandata u jedinici koja obuhvaća hrvatsku metropolu.

Pritom valja imati na umu da je druga na Restartovoj listi u ovoj jedinici Glasova Anka Mrak Taritaš.


Inače, od 2000.godine do danas Hrvatska je šest puta birala saborske zastupnike te je uvijek do sada SDP u prvoj jedinici bio najpopularnija politička opcija, te je Zagreb slovio za utvrdu socijaldemokrata. Na parlementarnim izborima održanim 2000.godine, Partija je u suradnji sa HSLS-om u Zagrebu osvojila devet mandata. Na izborima koji su se odvili 2003. godine, u ovoj jedinici SDP je osvojio šest mandata, a na izbore su izašli samostalno.

I 2007. godine na izborima u Zagrebu osvojili su zavidan rezultat, odnosno osam mjesta u sabornici. Čak devet mandata SDP je osvojio na izborima održanima 2011. godine, dok je na izborima 2015. godine ova stranka osvojila sedam mandata, isto se dogodilo i na izvanrednim izborima koji su održani naredne godine.

Rezultat s kojim sa ovih izbora u prvoj jedinici izlazi Davor Bernardić, a imajući u vidu sve prethodne rezultate zorno pokazuje da su socijaldemokrati posve potopljeni.

‘OSTAVKA DAVORA BERNARDIĆA!’ Je li ovo njegov kraj? Komadina otkrio u kojim se mukama nalazi šef SDP-a!
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.