Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Stier ponovno u milosti stranke: Uputio znakovitu poruku bivšem kolegi Penavi

Autor: Dnevno

Kandidat HDZ u 7. izbornoj jedinici Davor Ivo Stier u N1 Studiju uživo uživo govorio je o nadolazećim parlamentarnim izborima te o rezultatima koje očekuje. Kako kaže, čast je što ga je predložila županijska organizacija, a vjerojatnost da i u konačnici bude na listi je tu.

Na pitanje smatra li to svojevrsnim Plenkovićevim pomilovanjem, Stier kaže:

“Na unutarstranačkim izborima sam naglašavao da moramo sučeliti ideje, a da nakon toga moramo zajedno raditi na pobjedi HDZ-a i to obećanje želim ostvariti”, rekao je Stier i pojasnio znači li to da razlike u stavovima između njega i vodstva stranke, na koje je ukazivao tijekom unutarstranačkih izbora u HDZ-u sada nisu u takvom raskoraku.

“Naš glavni suparnik je SDP i ljevica, tako se i postupa, moja intencija je podržati pobjedu HDZ-a i mislim da je važno da ne dođe do disperzije glasova od centra na desno. Svaka demokratska stranka njeguje unutarstranačku demokraciju, dobro je da ima razlika u stavovima”.

Komentirao je i Ivana Penavu, donedavnog HDZ-ovca, sada kandidata na listi Domovinskog pokreta.

“Poštujem Ivana, no ne slažem se s takvom odlukom, to nije moj put. Ako sam na unutarstranačkim izborima naglašavao da nakon njih moramo zajedno raditi za pobjedu na parlamentarnim izborima, jedino logično je da ispunim obećanje”.

Hoće li se na listama naći i Miro Kovač ili Milijan Brkić, Stier odluku o tome prepušta stranačkim tijelima, a što se tiče potencijalne situacije u kojoj bi HDZ nakon izbora ponovno trebao u koaliciju s HNS-om, Stier kaže:




“Kada vidimo rezultate, vidjet će se kako će se složiti većina, moja poruka je jasna i želim pobjedu HDZ-a”, rekao je Stier i dodao kako je u situaciji nakon koaliranja s HNS-om odlučio da je važnije da djeluje na domaćoj politici što nije mogao kao ministar vanjskih poslova te je zato preuzeo svoje mjesto u Saboru i podržavao rad Vlade, zakone i demokršćansku doktrinu.

“Vjerujem da će HDZ biti u poziciji da može sastaviti Vladu, da će imati dovoljno mjesta u Saboru da sa srodnim strankama može sastaviti većinu. Sve što bi bilo u pogledu da se podrži program HDZ-a, to se može usuglasiti, to će biti reprezentativno volji birača, prvo želimo izaći s programom i na tom temelju dobiti potporu”.

Na pitanje jesu li među tim srodnim strankama i Domovinski pokret Miroslava Škore, Stier ponavlja da ne želi da dođe do rasipanja glasova od centra prema desno jer im je glavni suparnik SDP, te da se u tom pogledu na liniji mišljenja s Plenkovićem koji kaže da je glas za Škoru glas sa SDP.




“Jasno je da bi ljevici više pasalo da od centra prema desno dođe do rasipanja glasova, u tom kontekstu stavljam i svoje poruke hrvatskim biračima. Stalno govorim da je naš glavni suparnik SDP i da ne smije doći do disperzije glasova”, rekao je Stier

Ivan Penava o dvoboju s Matićem i Marićem: ‘Nemam s njima problema već sa praznim slavonskim selima’

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.