fbpx
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

‘Senf’ kao stručnjak za zaštitu okoliša i borac za javni interes u Zagrebu, stao je uz bok Plenkiju

Autor: Sanja Plješa

Tomislav Tomašević na parlamentarnim je izborima nositelj liste zeleno-lijeve koalicije sastavljene od Možemo!, Zagreb je naš, Nove ljevice, ORaH-a i Radničke fronte, piše Dnevnik.hr.

Rođen je u Zagrebu 13. siječnja 1982. godine. Osnovnu školu završio je u Zaprešiću, a u školi je zaradio nadimak Senf jer je njegove školske prijatelje skraćeni oblik njegova imena podsjetio na senf Thomy, stoji u njegovoj biografiji objavljenoj na stranicama platforme Zagreb je naš.

Pohađao je zagrebačku Sedmu gimnaziju u Križanićevoj, a 2000. godine upisao je Pravni fakultet u Zagrebu. Tomašević ga je napustio ga je na trećoj godini kada je shvatio da ga više zanima proučavanje društvenih promjena i sudjelovanje u njima.


Diplomirao je politologiju na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, a na britanskom je Sveučilištu u Cambridgeu magistrirao u području okoliša, društva i razvoja, nakon čega se vratio u rodni Zagreb.

Za otvoren i zeleni Zagreb

Trenutačno radi kao programski voditelj Instituta za političku ekologiju u Zagrebu.

Tomašević se 2017. godine kandidirao za mjesto gradonačelnika Zagreba iz, kako sam kaže, ”želje da zajedno sa sugrađanima stvara Zagreb koji je otvoren, dinamičan, zelen, živ, održiv, pravedan i koji je na svjetskoj listi najpoželjnijih gradova za život”.

Široj javnosti poznat je kao borac za javni interes u Gradu Zagrebu, te stručnjak za zaštitu okolišu i upravljanje komunalnim uslugama, a s aktivizmom se počeo baviti kada je imao samo 16 godina. Tada se priključio Zelenoj akciji.

Prioriteti jeftine i kvalitetne komunalne usluge
U proteklih je desetak godina sudjelovao u borbama za Varšavsku ulicu i Kamensko te se zalagao protiv privatizacije zagrebačke Čistoće.

Kao prioritete za grad Zagreb ističe jeftine i kvalitetne komunalne usluge te svima dostupne javne usluge – vrtiće, škole, bolnice i staračke domove.

Zalaže se za povećanje zaposlenosti, poglavito mladih, kroz zelenu industrijalizaciju, kroz instrumente zelene javne nabave i razvoj društvenog poduzetništva, objavio je Dnevnik.hr.
ČELNIK ‘MOŽEMO’ ZABRINUT ZBOG JAČANJA DESNICE: ‘Crni mrak je nad nama, ali mi smo novo svjetlo i ugasit ćemo mrak’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.