fbpx
foto: MORH

Pripadnici Hrvatske vojske u misijama i operacijama u inozemstvu glasali za zastupnike u Saboru

Autor: Dnevno

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine u Republici Hrvatskoj te u misijama i operacijama u inozemstvu ostvarili su svoje biračko pravo i glasali na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor na posebnim biračkim mjestima.

Pripadnicima Hrvatske vojske u misijama i operacijama u inozemstvu, glasanje je omogućeno na tri posebna biračka mjesta te na biračkom mjestu u Veleposlanstvu RH u Prištini.

foto: MORH

Pripadnici hrvatskog kontingenta u misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu glasaju na posebnom biračkom mjestu u kampu Marmal u Mazar-e Sharifu te na posebnom biračkom mjestu u kampu HKIA u Kabulu.


Pripadnici HV-a koji se nalaze u aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti eFP-BG u Poljskoj glasaju na posebnom biračkom mjestu u vojarni Bemowo Piskie u istoimenom gradu u Republici Poljskoj, a pripadnici hrvatskog kontingenta u operaciji potpore miru KFOR, glasaju na biračkom mjestu u Veleposlanstvu RH u Republici Kosovo u Prištini.

Podsjetimo, u navedenim misijama i operacijama potpore miru, za glasanje je prijavljeno ukupno 218 pripadnika OSRH.

Pripadnici Hrvatske vojske glasali su i na biračkim mjestima u Oružanim snagama, odnosno vojarnama u Zagrebu, Splitu te u vojarni u Udbini.

Također, glasanje je omogućeno i pripadnicima Hrvatske vojske koji su se na dan izbora zatekli u službi u OSRH na području Republike Hrvatske, i to na temelju potvrda za glasanje izvan mjesta prebivališta na najbližem redovnom ili posebnom biračkom mjestu na kojem mogu glasati za liste svoje izborne jedinice,a koje je odredilo nadležno izborno povjerenstvo

STANJE PO JEDINICAMA Evo gdje je najbolji, a gdje najslabiji odaziv. Novi podaci stižu u 17 sati
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.