Foto: Dragan Matic / CROPIX

POTPUNO NEOČEKIVANO! Kako se ime ove dame našlo na Čačićevoj listi u 3.izbornoj jedinici?

Autor: Ines Brežnjak

Nakon što su stranke predale liste, a Državno izborno povjerenstvo ih i službeno objavilo kao pravovaljane kandidacijske, na popisu ljudi koji ‘pucaju’ na saborske fotelje moglo se naći puno zanimljivih imena. Neka su nam svima dobro poznata, neka malo manje, no najzanimljiviji dio je svakako vidjeti stara imena na novim listama.

Pomalo iznenađujuće je ovog puta bilo vidjeti listu Čačićevih Reformista u 3.izbornoj jedinici, na kojoj se našlo jedno dobro poznato ime i HNS-ovcima, ali i Bandićevcima. Radi se o bivšoj HNS-ovki Mariji Puh, koja je prešla u redove stranke Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti te je postala jedan od najpoznatijih Bandićevih žetončić u prošlom sazivu Sabora. Njezino ime mnoge je iznenadilo na listi Reformista, pogotovo zato što Bandić ima svoje liste i u trećoj izbornoj jedinici.

Osim nje, na listi je i potpredsjednik Stranke rada i solidarnosti Anđelko Topolovec, još jedan Zagorac koji je svojedobno odlučio napustiti HNS i utaboriti se kod Bandića.

Inače, Reformisti su prije nekoliko dana izjavili da su i Marija Puh i Anđelko Topolovec na njihovoj listi u sklopu platforme “Srcem za Zagorje” jer, kako su naveli, Bandićeva stranka nema infrastrukturu na sjeveru zemlje. S druge pak je strane veoma neobično da Bandić ima svoje liste u trećoj izbornoj jedinici, a da na njima nisu istaknuti članovi iz Zagorja.

Inače, Topolovec se na listi Reformista nalazi na trećem mjestu, dok je Marija Puh na osmom mjestu.

KAKAV GAF! Zbog krivo prepisanih lista, osječki SDP-ovac morao je zaustavljati Google, a ispričavao mu se i sam Bernardić




 

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.