fbpx
FOTO: Nova TV

PLENKOVIĆ RASTURA RESTART KOALICIJU! Evo s kime se već nudi suradnja: Vladu može formirati bez Škore

Autor: Iva Međugorac

Iako se nakon anketa koje projiciraju rezultate parlamentarnih izbora nametnula teza da HDZ bez Domovinskog pokreta neće moći formirati Vladu, u stranci Andreja Plenkovića već se počela razmatrati opcija po kojoj bi i bez Škorina pokreta mogli formirati Vladu.

”Budući da u Škorinom pokretu ima dosta radikala, a Plenkoviću je važno mišljenje iz Europe moguće je da će to nastojati izbjeći, i formirati vladu s drugim opcijama koje su ušle u Sabor.

Pa čak i nekim nezadovoljnicima koji tvore Restart koaliciju”, komentira naš sugovornik blizak HDZ-u


Dodaje da postoji šansa da Plenković suradnju ponudi IDS-u, ali i Hrvatskoj stranci umirovljenika. Suradnju bi Plenković mogao i sa HNS-om, ali i sa osam manjinskih zastupnika, dok se pogledi bacaju i na Fokus kojemu bi vladajući trebali poslati ponudu o suradnji.

”Dobro je da smo na izbore izašli samostalno te da možemo razmatrati više različitih solucija, jasno je da je Restart doživio potom, to nam ide u prilog, i nastojati ćemo to iskoristiti da bi oformili vladu političkog centra. Što se Škore tiče naravno da i sa njime kanimo pregovarati, no cijenu su mu spustili rezultati izbora i teško da će on biti taj koji može postavljati uvjete kakve je postavljao uoči izbora evidentno je da su birači odlučili da je Plenković njihov kandidat za premijera, i oko toga nema diskusije”, ističe naš sugovornik te naglašava da su HDZ-ovci već u kontaktu s pojedinim kolegama iz Restart koalicije.

PRVI NEPOTPUNI SLUŽBENI REZULTATI: HDZ-u 71, RESTART-u 45, Domovinskom pokretu 16 mandata!

 
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.