Foto: Boris Scitar/Vecernji List//PIXSELL

Peović: Razočarani SDP-ovci nam prilaze, ne vjerujem da bi se to promijenilo ni da dođu Borzan ili Picula

Autor: D.R.

Nositeljica liste lijevo-zelene koalicije za 8. izbornu jedinicu Katarina Peović gostovala je u Newsroomu N1 televizije, gdje je komentirala rezultate parlamentarnih izbora.

“Najviše mi je drago zbog toga što smo dan nakon izbornih rezultata dobili upite radnika koji traže našu pomoć, koji su pred otkazom. Prvi put će hrvatska politika čuti glas radnika u Saboru.

Naglasila je kako je koalicija oko platforme Možemo čvrsta.

“Naše jedinstvo proizlazi iz naše autentičnosti, našim protivnicima se događa politika neautentičnosti, razočaranja radne većine koja živi lošije i to ljudi osjećaju na svojoj koži. HDZ nas je natjerao na prerane izbore jer su kalkulirali o svom uspjehu, znajući da će se socijalni pokazatelji radikalizirati najesen. Loše je i straši nas napad desnice i velik broj mandata koji desnica dobiva, u Saboru će biti jako teško, zato je važno da se pojavila lijeva opcija“.

Komentirala je i čestitke riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela koji je tijekom kampanje bio prilično žestok prema kritikama Radničke fronte.

Moramo imati u vidu da on tako reagira na nisko mjesto na listi koje mu je Bernardić namijenio“, odgovorila je.

No, naglasila je da kriza u SDP-u neće stati s odlaskom Bernardića.




Izgubili su autentičnost i ne mogu zastupati lijeve politike dok se temeljno ne promjene, puno SDP-ovaca nam je razočarano prilazilo, ne vjerujem ni da bi novi lideri, ako bi to bili Biljana Borzan ili Tonino Picula, mogli donijeti neku promjenu. Oni su europarlamentarci koji su glasali za rigidnu rezoluciju koju su predložili desni političari. Bernardiću se spočitava da je on kriv, no autentičnost SDP-a je odavno prestala postojati kada su donijeli zakon o radu, zakon o predstečajnim nagodbama, ekonomski su se davno odrekli lijevih ideja”, izjavila je za N1.

OVO JE HIT! Pogledajte urnebesni trenutak kada je Bernardić skoro zaboravio čestitati pobjedu Plenkoviću, no stvar je spasila Anka Mrak-Taritaš!




 

ČELNIK ‘MOŽEMO’ ZABRINUT ZBOG JAČANJA DESNICE: ‘Crni mrak je nad nama, ali mi smo novo svjetlo i ugasit ćemo mrak’

 

Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.