Facebook / Screenshot

Nakon odlaska dubrovačke čelnice Hrvatske konzervativne stranke: ’Bivšoj kolegici i kućnim prijateljima, sretno’

Autor: Dnevno

Nakon što je odstupila s mjesta predsjednice Hrvatske konzervativne stranke Dubrovnik, Dražana Martinović Mamić, istaknula je da je odlukom središnjice HKS-a, dogovoreno da će, ukoliko bude izabrana, u Sabor umjesto Ruže Tomašić kao nositeljice liste za parlamentarne izbore u X. izbornoj jedinici ići Marko Milanović Litre.

Rekla je i kako su odluku donijeli Tomašić i Marijan Pavliček u ime HKS u dogovoru s Hrvojem Zekanovićem kao predsjednikom Hrvatskih suverenista (HS) u ime HS, po njihovom dogovoru s čelnikom Domovinskog pokreta Miroslavom Škorom. 

No, predsjednik HKS-a i supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček tvrdi kako navedeno nije istina.

“Svaki član HKS-a sukladno sa Statutom stranke može biti predložen i izabran kao kandidat na izborima ako ga potvrde Glavni odbor i Predsjedništvo stranke. Glavni odbor i Predsjedništvo HKS-a predložili su i potvrdili kandidate za predstojeće izbore za Hrvatski sabor 11. lipnja, dok je gospođa Martinović Mamić podnijela ostavku tajništvu stranke 7. lipnja ove godine prije nego što se uopće raspravljalo o kandidatima na stranačkim tijelima”, navodi.

“Za razliku od nekih stranaka HKS tj. vodstvo stranke ne odlučuje o kandidatima dekretom predsjednika već poštuje proceduru i vjeruje svome članstvu da odabere najbolje kandidate za izbore iz svojih redova. Sada već bivša članica HKS-a očito je shvatila kako neće dobiti željenu podršku članova stranke za kandidaturu, pa je raspuštanjem podružnice 7. lipnja i svojim medijskim istupima pokušala naštetiti zajedništvu svih suverenističkih i domoljubnih opcija koje HKS i Hrvatski suverenisti zagovaraju već duže vrijeme”, rekao je.

Martinović Mamić je istaknula i kako nekorektnim smatra da netko iz druge izborne jedinice, konkretno iz Zagreba, ide na listu njihove X. izborne jedinice.

“Široka koalicija okupljena oko Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista za X. izbornu jedinicu ima četiri osobe na listi s područja Dubrovačko-neretvanske županije, stoga smatramo da su ljudi iz dubrovačkog kraja i te kako dobro zastupljeni na koalicijskoj kandidacijskoj listi za Hrvatski sabor”, objašnjava pak Pavliček.
“Sukladno Statutu HKS-a, stranku u Dubrovniku do reizbora predstavlja dopredsjednica mr. Ljiljana Vukotić Knez. Bivšoj kolegici i njezinim kućnim prijateljima koji su napustili stranku ovim putem želimo sreću u njihovom budućem radu”, zaključuje.

PRVA PREPREKA IZAZVALA SUKOBE! Propada SDP-ov plan; Tko se želi ogrepsti za fotelje?
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.