Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kosor komentirala sučeljavanje: ‘Riječ je o mrtvoj trci!’

Autor: Tea Šojat

Večeras su se posljednji put prije početka izborne šutnje i parlamentarnih izbora koji će se održati u nedjelju, 05. srpnja 2020. sučelili lideri dviju najvećih stranaka, Andrej Plenković i Davor Bernardić.

Sučeljavanje je za portal Dnevno.hr komentirala bivša premijera Jadranka Kosor.

Posljednje sučeljavanje smatralo se kako bi moglo prevagnuti u odluci neodlučnih birača, no bivša premijerka smatra kako je riječ o mrtvoj utrci, te kako im ovo posljednje sučeljavanje neće ni odmoći ni pomoći, jer su oni koji su odlučili izaći na birališta već odlučili.

Ipak smatra kako se čelnik SDP-a u današnjem sučeljavanju više borio po tom pitanju.

Tijekom sučeljavanja jedan je politički analitičar prokomentirao kako Bernardić ponovo čita pripremljene napade, no Kosor smatra kako se samo vidi da se Bernardić ovaj put još bolje pripremio, kako je po tom pitanju odradio ‘štreberski’ posao, no donoseći argumente i da se u svakom slučaju vidi njegov napredak, da je suvereno vladao temama, posebno kada uzmemo u obzir činjenicu kako je Bernardić u ovom slučaju izazivač, stoga je dodala kako je dojam koji Bernardić ostavlja svaki put bolji. Dodala je pritom kako se uistinu vidi da se čelnik SDP-s svim srcem bori za pobjedu na ovim parlamenarnim izborima.

Za Plenkovića je ipak ustvrdila kako se nije ponašao nadmeno, niti patriotski, te je i on ostavio bolji dojam nego na predzadnjem sučeljavanju.

Neobična su i blic pitanja postavljena pred sam kraj emisije, prije završnih riječi, za koje Kosor smara da su već otrcana, a pitanje o prvom poljupcu pa i pitanju što primjećuju na ženama, smatra potpuno nebitnim, te dodaje kako se sučeljavanje trebalo iskoristiti za politička pitanja, a ne ovakva osobna pitanja, koja ne smatra primjerenim.




Dodaje kako na sučeljavanjima treba govoriti o politici, o tome kako ćemo živjeti sutra, hoćemo li imati što za jesti s obzirom na krizu, a kako pitanja onakvog tipa neće zasigurno osvojiti nekog neodlučnog birača.

U sučeljavanju su se Plenković i Bernardić više puta sučelili po pitanju datuma održavanja izbora. Plenković konstantno ponavlja tezu kako je razlog toga da se izbori moraju održati sad preko ljeta u tome što je tada virus, na neki način slabiji, dajući nagovješta kako nas čeka još teža jesen, stoga se postavlja pitanje tko je u pravu.

Kosor je podsjetila kako je danas najgori dan u Hrvatskoj po pitanju novozaraženih, te kako je Stožer civilne zaštite donosio restriktivnije mjere kad je bilo manje zaraženih.




Na pitanje kako komentira činjenicu da je i Alemka Markotić komentirala kako su restriktivnije mjere uvedene kada je bilo i manje informacija o COVID-19, te kako su zapravo i oni koji su bili u bolnicama, a danas bi bili u kućnoj samoizolaciji, bili u bolnicama kako bi se prikupilo što više informacija, a što danas nije potrebno uz najavu većeg broja zaraženih, odnosno drugog vala na jesen, Kosor je ustvrdila kako se bolest uistinu širi, te kako je i puno mladi zaraženo, dodavši kako je to činjenica, a da nas na jesen čeka još gore razdoblje.

Po pitanju koronavirusa i samoizolacije, dotakla se i onih kojima će biti kompliciranije glasati, a to su oni koji se nalaze u samoizolaciji a možda nemaju osobu od povjerenja, stoga smatra kako će glasanje biti provedeno u dosta neregularnim uvjetima.

Jedno pitanje od blica pitanja ipak je komentirala, a to je pitanje prijateljstva u politici, a za koje je Bernardić ustvrdio kako u politici ne postoji.

I sama je ustvrdila kako je na početku vjerovala drugačije, no kako u načelu nema u politici doista prijateljstva nema, već je riječ o poslu kao i svakom drugom. Ipak potvrdila je kako je i sama s nekim ljudima iz politike ostala dobra.

ZAVRŠILO JE SUČELJAVANJE DVAJU ŠEFOVA: Tko Vam je bio bolji?

Jadranka Kosor: ‘U pitanje su dovedeni regularnost i legitimitet izbora’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.