Foto: Robert Fajt / CROPIX

KOMADINA O IZBORIMA: Most će odigrati ključnu ulogu u povezivanju Škore i HDZ-a, a HNS glumi da su centar

Autor: Ines Brežnjak

U jutarnjem programu N1 televizije u ponedjeljak je gostovao Zlatko Komadina, koji je komentirao aktualne političke događaje.

Govoreći o nadolazećim parlamentarnim izborima, Komadina je rekao da je na predsjedniku SDP-a, Davoru Bernardiću, da složi dio lista za izbore.

“Očekujem glasove puno žena u Hrvatskoj, jer mi smo prvi koji će na listama imati sistem jedna žena jedan muškarac”, rekao je Komadina, dodavši da će i na unutarstranačkim izborima odrediti ista pravila, jer “nema smisla da je u glavnom odboru 14 muškaraca, a jedna žena”.

Komadina se osvrnuo i na ostale političke stranke, poglavito HNS-a koji je žestoko kritizirao, citiravši prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

“HNS se izgubio u bespućima povijesne zbiljnosti. To je po meni stranka koja će se urušiti. Ne možete na našim listama ići pa da od njih petnaest – deset završi s HDZ-om”, rekao je Komadina, dodavši da HNS ne zna kako je politički orijentiran, odnosno da “glume da su centar”.

Upitan postoji li mogućnost da HNS koalira sa SDP-om, Komadina je rekao da GLAS već jest s SDP-om.

Otklonio je mogućnost koaliranja s Mostom.




“Most povezuje dvije obale, desnu i desniju. Mislim da će oni odigrati ulogu povezivanja HDZ-a i Škore”, rekao je Komadina.

“Škoro je nama simpatičan u onome što radi van politike, ali desni stavovi SDP-u nisu prihvatljivi i zbog toga ne možemo ići u takve koalicije“, rekao je Komadina.

“Kod Škore ima svašta, tu nema jedne stranke, to je zbir pojedinaca koji žele ući u Sabor. Mi ćemo biti relativni pobjednik izbora, a poslije ćemo vidjeti koliko smo udaljeni od magične brojke 76”, istaknuo je.




Na pitanje novinara hoće li lik i djelo Davora Bernardića kojeg javnost percipira kao pomalo “neozbiljnog političara” smanjiti rejting SDP-u, Komadina je kazao kako građani ne biraju jednu osobu na izborima, već biraju stranku i njezine programe.

HDZ-ovi ministri žestoko odgovorili Bernardiću: Taj čovjek nema pojma!

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.