Foto: Vlado Kos / CROPIX

KAKAV GAF! Zbog krivo prepisanih lista, osječki SDP-ovac morao je zaustavljati Google, a ispričavao mu se i sam Bernardić

Autor: Ines Brežnjak

Od kada su objavljene liste Restart koalicije za nadolazeće parlamentarne izbore, brojni su članovi stranke iskazali nezadovoljstvo istima. No, posljednja u nizu priča koja je vezana uz liste gotovo pa je bizarna. Žrtva još jednog “gafa” SDP-a ovog je puta ispao Boris Piližota, predsjednik osječkog SDP-a i dogradonačelnik Osijeka, piše Jutarnji list.

On je prema vlastitoj, ali i želji SDP-a Osijek trebao biti na 14. mjestu liste u IV. izbornoj jedinici. Inače, Piližota i osječki SDP oporba su aktualnom vodstvu stranke i predsjedniku Davoru Bernardiću, pa je shodno tomu Piližota u svim planovima vrha stranke trebao dobiti neulazno mjesto na listi. Konkretno 11. No, Predsjedništvo stranke i Glavni odbor na kraju su uvažili njegovu želju da ga se stavi na posljednje 14. mjesto te da krene u preferencijalnu kampanju koju je sa svojim timom već osmislio.

Nakon što je Glavni odbor usvojio liste, Piližota je krenuo u pripremu materijala. Uložio je vlastiti novac za preferencijalnu kampanju i tiskanje letaka, kampanju na društvenim mrežama, zakupio prostor na Googleu gdje su reklame trebale krenuti od ponoći s četvrtka na petak, formirao call centar, na svom Facebook profilu objavio da kreće s 14. mjesta, no sve je to morao naprasno stopirati, jer na listi koju je SDP predao DIP-u Piližota je ostao na 11. mjestu.

Sve što je pripremio morao je mijenjati, a u četvrtak je morao zaustavljati Google.

“Ljut sam i razočaran. Teško mi je shvatiti da se u ozbiljnoj stranci može dogoditi ovakav propust. Zvao me Bernardić, ispričavao se kazavši da je došlo do propusta u prepisivanju lista… Kako god, ovo se nije smjelo dogoditi”, komentirao je Piližota te je kazao da ne želi vjerovati u nečiju zločestu namjeru.

“Neće me ništa omesti. Bez obzira na kojem mjestu bio. Sada sam 11. na listi, ali prvi za Osijek i Slavoniju. Ne želim biti saborski zastupnik, nego zastupnik Osijeka i Slavonije u Saboru, a tko zna, možda do samih izbora dođem i na čelo liste…”, našalio se na kraju Piližota.

ŠTO SE DOGAĐA? Nezapamćeni razdor u SDP-u uoči izbora: Bernardić se potpuno pogubio




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.