fbpx
foto: ilustracija

IZ MUP-A OBAVJEŠTAVAJU Evo kako koristiti osobne isprave prilikom glasanja

Autor: Dnevno/M.V.

Obzirom na stanje uzrokovano epidemijom bolesti COVID-19 i potrebu daljnjeg odgovornog ponašanja i pridržavanja epidemioloških mjera, iz Ministarstva unutarnjih poslova podsjećaju kako je građanima, kroz dopune pojedinih zakona, omogućeno daljnje korištenje isprava kao što su osobna iskaznica, putovnica ili vozačka dozvola ako im je rok važenja istekao, tijekom trajanja epidemije koronavirusom, počevši od 11. ožujka 2020. godine.

Navedene isprave građani će moći koristiti najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije.

Jednako tako, osobnim iskaznicama kojima je rok važenja istekao počevši od dana 11. ožujka 2020. godine, građani se i dalje mogu koristiti prilikom glasovanja na biračkim mjestima 5. srpnja 2020. godine.


“Podsjećamo građane kojima je nužno potrebna nova putovnica radi putovanja u pojedinu državu da putovnicu mogu ishoditi na mjestima obavljanja upravnih poslova, bez obzira na mjesto svojeg prebivališta. Građani koji moraju ishoditi putovnicu u žurnom postupku zahtjev mogu podnijeti u Policijskoj upravi zagrebačkoj, gdje će im se putovnica izdati u roku od 48 sati od podnošenja zahtjeva, ali mogu zahtjev za žurnu putovnicu podnijeti i u bilo kojoj drugoj policijskoj upravi, gdje će im se putovnica izdati u roku od tri radna dana od dana podnošenja zahtjeva”, dodaju iz ministarstva.

ZAGREBAČKA POLICIJA U OPSEŽNOJ AKCIJI Zaplijenili 30 kg droge, novac, i modificirana vozila

Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.