Vlado Kos/ CROPIX

Ivan Penava o dvoboju s Matićem i Marićem: ‘Nemam s njima problema već sa praznim slavonskim selima’

Autor: Dnevno

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bio je gost današnjeg N1 Studija uživo.

Komentirao je predstojeće parlamentarne izbore te probleme koji su po njemu najbitniji za njegovu izbornu jedinicu.

Liste će biti sastavljene tako da pokriju cijelu 5. izbornu jedinicu, kazao je i dodao da će se voditi računa i o spolnoj zastupljenosti. Na listi će se naći i prepoznatiljivih imena, ali poznatih HDZ-ovaca neće biti na listi Domovinskog pokreta, ističe gradonačlenik Vukovara Ivan Penava.

“Teško mi je govoriti što i tko je teškaš, bit će prepoznatljivih imena i lista će biti kvalitetna. Mislim da će ispuniti očekivanja velikog broja stanovnika 5. izborne jedinice. Od prepoznatljivih HDZ-ovaca, koliko je meni poznato, neće biti nitko na listi Domovinskog pokreta”, kazao je.

U njegovoj izbornoj jedinici naći će se i SDP-ov Predrag Fred Matić, ali i trenutačni ministar financija Zdravko Marić. Penava kaže kako neće imati problema ni s jednim kandidatom.

“Poznajem i Zdravka i Freda, neću imati problema ni s jednim. Moj problem su prazna slavonska sela, popis stanovništva, neprocesuirani ratni zločini…”, kaže i dodaje:

“Svi smo svjesni da je situacija loša. Sve je obezvrijeđeno, od života, rada, nekretnina, šuma. To su plodovi loše politike. Mislim da niti jedan Slavonac ne dvoji da su nužne promjene. Nažalost, nemoguće ih je ostvariti mehanizmima ili strankama koje su dosad obnašale vlast u Slavoniji ili Baranji. Određene politike treba kazniti, promijeniti.”




Na pitanje kako će se situacija točno promijeniti ako dolazi s Domovinskim pokretom, a ne HDZ-om, Penava kaže kako je iz pozicije u kojoj je bio pokušao nešto napraviti sukladno mogućnostima, ali kako je njegov osobni neuspjeh, ali i HDZ-a, što neke probleme nije uspio riješiti. Kao veliki problem ističe i problem drvne industrije.

“Pregovarat će se o sastavljanju Vlade, to je neka druga pozicija. U pravu ste, to je neki neuspjeh – moj osobno, ali i HDZ-a – što neke stvari nismo uspjeli riješiti, što unutar HDZ-a nisam uspio pronaći okvir za rješenje ovih problema o kojima smo pričali”, kaže Penava.

Što se tiče suradnje s Brkićem, Stierom i Kovačem, s njima komunicira, ali ih nije pokušao dovesti u Domovinski pokret.




“Čujem se s njima, nisam ih pokušao povući u nikakvu priču. To su sve zreli ljudi koji imaju svoj put. Kako će se situacija odviti vrijeme će pokazati”, kaže.

Jandroković iz Koprivnice poručio: ‘Predsjednik i šef oporbe rade puno veći pritisak na Državno odvjetništvo’

 

 

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.