Foto: Damjan Tadic / CROPIX

HDZ VIŠE NEMA VREMENA! STRANKA U OČAJU: Najveći problem ležu u jednoj brojci

Autor: Iva Međugorac

Herojski status kojega je Nacionalni stožer uživao tijekom borbe s prvim valom pandemije koronavirusa definitivno više ne postoji.

Maske su izgleda pale pa je postalo jasno da se među vrhunskim stručnjacima kojima smo pljeskali s balkona ponajprije kriju HDZ-ovci, koji su se javnosti zamjerili u novom valu, pokazujući da su neke pretenciozne mjere ipak bile besmislene.

Tako se Nacionalni stožer u očima javnosti pretvara se u HDZ-ov prediznorni stožer.

Da oko tog statusa nema previše dvojbe potvrđuje to što su se i Vili Beroš i Davor Božinović pojavili na HDZ-ovim listama kao njihova udarna imena. Nije međutim nepoznanica da je Hrvatska u karantenu ušla nekoliko dana nakon HDZ-ovim stranačkih izbora na kojima je Plenković eliminirao konkurenciju, ublažavanje mjere uslijedilo je odmah dočim je situacija omogućila planiranje srpanjskih izubora. Zaraza je očito samo usporena, a čim su strože mjere napuštene, virus je nastavio prijetiti Hrvatskoj pa bi shodno tome hrvatski birači na izbore lako mogli s maskama.

Hrvatska je usput rečeno nakon Srbije prva država EU u kojoj se u ovim kriznim vremenima održavaju parlamentarni izbori, a premda se do unazad 20-tak dana Plenkovićeva pobjeda činila izvjesnom, plan se nakon zadarskog scenarija izjalovio.

Najizglednijom se za sada čini koalicija između Domovinskog pokreta i HDZ-a, no u vladajućoj stranci strahuju od rezultata te kažu da će biti teško osvojiti više od 60 zastupničkih mandata. Brojka je to koju neće biti lako dosegnuti pa HDZ-ovci orkestrirano javnost obavještavaju o tome da glasanje za Škoru dovodi na vlast SDP što nije posve pogrešno. Domovinski pokret heterogenizirao je desnici, koja je donedavno bila HDZ-ova biračka mašinerija, a za to vrijeme SDP na ljevici nema relevantnog konkurenta što svakako ugrožava poziciju Plenkovićeve stranke.

No, ne treba za to kriviti Škoru, HDZ-ovci bi se u tom kontekstu ipak morali pozabaviti sami sobom, međutim, čini se da je za to ipak malo prekasno.




Primorac otkrio zašto nemamo ljude na respiratoru: ‘Moramo pričekati još deset dana…’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.