Foto: Damjan Tadic / CROPIX

DVA MOĆNA HDZ-OVCA VEĆ ‘ROVARE’ PO ŠKORINOM POKRETU! Najgore slijedi nakon izbora

Autor: Iva Međugorac

Kampanja za parlamentarne izbore sve je intenzivnija, relativnog pobjednika sve je teže prognozirati.

No jedno je sigurno, neovisno o tome hoće li se relativna pobjeda pripasti HDZ-u, ili SDP-u bez Domovinskog pokreta Miroslava Škore biti će nemoguće formirati buduću Vladu.

Znaju to vrlo dobro u obje velike stranke, a svoje pozicije svjestan je i Škoro. Premda samovujereno gradi vlastitu političku opciju, kreirajući saborske liste, u njegovom timu ipak nisu posve spokojni zbog rezultata koje bi im izbori mogli donijeti.

”Očekujemo barem 20 mandata, svjesni smo da smo već sada izazvali pomutnju na političkoj sceni, posebno će burni biti okršaji s HDZ-om u njihovim bazama, Dalmaciji i Slavoniji, u Slavoniji gotovo sigurno možemo reći da smo pobjednici, naše interne projekcije idu u tome smjeru. Malo nam je kritična deveta izborna jedinica gdje ćemo morati dodatno potegnuti, ali smo uvjereni u pobjedu. Osim toga u desetoj jedinici Ruža Tomašić trebala bi pomesti konkurenciju, to su jedinice koje će uz Zagreb biti odlučujuće”, govori naš sugovornik blizak Škori.

Dodaje da za sada ne razmišljaju o tome s kime će u koaliciju nakon 5. srpnja. ”Nema smisla o tome sad razmišljati, mi za početak idemo po pobjedu, voljni smo nakon toga sjesti za stol, razgledati programe i ponudu, ne bojimo se SDP-a, problem nam je Plenkovićev HDZ. No ne toliko sami Plenković koliko su problematični ljudi oko njega, Tomislav Čuljak i Šeks već sada pokušavaju vrbovati naše ljude, preko njih pokušavaju dogovarati sastanke, i neke predizborne pregovore na što mi trenutno ne pristajemo. A ako to rade sada, možete misliti kakva će tek vrbovanja nastati kada izbori prođu i kada u panici budu željeli sastaviti Vladu. No, mi smo na sve scenarije spremni, nećemo pristati na trgovinu foteljama, unutar Domovinskog pokreta dogovori na tu temu su zacementirani”, zaključuje naš sugovornik.

(VIDEO) Škoro u kampanju ide sa sloganom iz jedne pjesme, biračima obećao put na Mjesec




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.