Foto: Unsplash/Ilustracija

Zna se koja državna tvrtka daje najbolje božićnice: Nekima se udvostručila od prošle godine

Autor: I.G.

Zaposlenici državnih tvrtki u Hrvatskoj mogu se veseliti ove blagdanske sezone jer će mnogi od njih primiti veće božićnice u usporedbi s prošlom godinom. Sreću će osjetiti radnici različitih sektora, dok neki još čekaju potvrdu iznosa božićnica koje će dobiti.

Najveći dobitnici u HEP-u

Najveći dobitnici su zaposlenici Hrvatske elektroprivrede (HEP), čija je božićnica povećana za impresivnih 166 eura. Radnici HEP-a će ove godine dobiti 497,71 eura, dok su prošle godine primili 331 euro.

Foto: HEP

INA, među ostalim tvrtkama, također se ističe po visokim božićnicama. Više od 8500 radnika INA-e primit će božićnicu od 331,81 eura, uz dodatak daru za djecu od 132,72 eura po djetetu. Lani su radnici INA-e dobili 200 eura božićnice i 80 eura za dijete.

“Za više od 8500 radnika INA-e isplaćuje se božićnica, u iznosu od 331,81 euro, te dar za djecu u visini od 132,72 eura po djetetu”, odgovorili su za 24sata u INA-i. Lani su isplatili 200 eura božićnice i 80 eura bon za dijete. HŽ Infrastruktura, kažu iz te firme, isplaćuje božićnicu u iznosu od 220 eura, dok su lani dobili 120 eura.

Nekima isto kao lani

Isplata božićnice zaposlenicima Croatia Airlinesa predviđena je kolektivnim ugovorom, a iznos, kažu iz tvrtke, zasad još nije definiran. Lani su dobili ukupno 331 euro, od toga je božićnica iznosila 100 eura, a 231 euro isplaćena im je dodatna naknada zbog visoke inflacije.

“Hrvatske autoceste isplatit će jednokratnu naknadu – božićnicu u neoporezivom iznosu od 132,72 eura neto”, odgovorili su na upit redakcije 24sata iz Hrvatskih autocesta. Toliko su dobili i prethodnih godina.

Mladi Hrvat na poklon dobio hrpu novca: Samo ga jedna stvar spašava da ne plati porez
Iznos božićnice ostao je isti kao i lani i u JANAF-u. I ove će godine prema kolektivnom ugovoru dobiti božićnicu u iznosu od 331,81 euro. Za razliku od njih, iznos božićnice, no tek neznatno, za 18 eura, porastao je u Hrvatskim cestama. Oni će u prosincu isplatiti božićnicu svojim djelatnicima u iznosu od 150 eura, dok su lani dobili 132 eura.

Tvrtka HŽ Putnički prijevoz gotovo pa je udvostručila iznos božićnice u odnosu na prethodnu godinu. Prema kolektivnom ugovoru, zaposlenici će dobiti 220 eura, dok su lani primili 106 eura.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.