Foto: Pixabay

ZELENI PLAN ZA HRVATSKU! Na raspolaganju će nam biti 32 milijarde eura: Od Slovenaca možemo naučiti puno

Autor: Dnevno.hr

Upravo zbog EU ciljeva, projekata i javnih poziva koji se planiraju u Hrvatskoj u idućim godinama, ZGRADOnačelnik.hr i Motus media organiziraju u srijedu, 14. lipnja u hotelu Zonar u Zagrebu konferenciju ‘CO2 do 55 – ZELENI PLAN ZA HRVATSKU‘.

Koliko je konferencija aktualna i važna pokazuje i činjenica da je zemlja partner Republika Slovenija, kao i Veleposlanstvo Republike Slovenije v Zagrebu, koja je u svojim planovima i realizacijama energetske obnove i obnovljivih izvora energije prilično odmakla u odnosu na Hrvatsku.

Erik Potočar, načelnik sektora za politiku učinkovite upotrebe te obnovljivih izvora energije iz Ministarstva za okolje, podnebje i energijo u razgovoru 1 na 1 sa suosnivačom ZGRADOnačelnik.hr-a Tinom Bašićem odgovarat će na pitanja kako je Slovenija krenula u projekte energetske obnove i implementacije obnovljivih izvora energije, s kojim izazovima se suočila te kako je rješava probleme.


S obzirom na velika ulaganja koja predstoje u Hrvatskoj, slovenske tvrtke su svakako potencijalni partneri koje svojim iskustvom i mogu sudjelovati u svim budućim projektima u Hrvatskoj.

PRIJAVITE SE NA KONFERENCIJU

Ova konferencija otvara pitanja o energetskoj obnovi nekretnina u RH (višestambenih zgrada, javnih i poslovnih zgrada te obiteljskih kuća) te primjeni obnovljivih izvora energije te daje odgovore kako će se do 2050. godine potrošiti 32 milijarde eura. Jesu li obnovljivi izvori energije moda ili rješenje, koji su konferenciji dobiti odgovor.

Konferencija je besplatna za sve zainteresirane uz obveznu prijavu.

Više informacija o konferenciji, program i link za prijavu za sudjelovanje može se pronaći na:

A što sve stručnjaci koji sudjeluju na ovoj konferenciji kažu, pročitajte na:
 

Inače, ZGRADOnačelnik.hr već godinu i pol dana provodi projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo – zajedno! kojim se želi pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i obiteljskih kuća te primjene obnovljivih izvora energije. O toj gorućoj temi gotovo svakodnevno objavljujemo tekstove, organiziramo radne skupine i konferencije te sudjelujemo na raznim edukacijama i radionicama. Malim koracima grabimo naprijed, polako ali sigurno, ka energetski održivijim zgradama.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.