Foto: Danijel Soldo / CROPIX/Ilustracija

ZAKLJUČALI VRATA I REKLI ‘NE MOŽE’! Bijesni radnici Plodina štajkali usred radnog vremena: ‘Neće pristati na to’

Autor: Dnevno.hr

Nezavisni sindikat radnika Hrvatske javlja kako su radnici Plodina u Cresu danas zaključali vrata, izašli pred trgovinu i na dva sata obustavili rad supermarketa.

Ovaj čin vrhunac je nezadovljstva koje vrije već neko vrijeme, a kako ističu iz Sindikata, radnici više ne žele trpjeti nepravdu i pritiske te će ustrajati u traženju svojih prava, pošteno plaćenog prekovremenog rada, većih plaća i boljih radnih uvjeta.

Dodaju i da će im Sindikat pomoći da nastave borbu.

“Uprava Plodina pred radnike poslala regionalnog voditelja Gordana Josića, koji je od njih tražio da potpišu sporazumne raskide ugovora o radu. Radnici na to ne pristaju, a podršku su im dali predstavnici Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske, koji su uvečer, nakon obustave rada, stigli na Cres”, poručila je predsjednica Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske Marina Palčić.

Naglašavaju i da Plodine “rade sustavni pritisak na radnike kako bi se iščlanili iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske” te “uskraćuju radnicima pravo na članstvo u sindikatu” koji je spreman boriti se za njihova prava.

Plodine se još uvijek nisu oglasile o današnjoj obustavi rada na Cresu.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.