Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

VLADA DALA SUGLASNOST: HEP će se zadužiti za 250 milijuna eura, ovo su uvjeti

Autor: Dnevno.hr

Vlada je u ponedjeljak Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) dala prethodnu suglasnost za dva kreditna zaduženja vrijednosti 250 milijuna eura, pri čemu kredit kod Privredne banke Zagreb (PBZ) iznosi 150 milijuna eura, a kredit kod Erste&Steiermärkische banke 100 milijuna eura.

“Ugovori o dugoročnim kreditima bit će sklopljeni na rok vraćanja od pet godina, a namijenjeni su financiranju investicijskih projekata društva, kao i općih poslovnih potreba”, izvijestio je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mile Horvat istaknuvši kako su samim nacrtom ugovora o dugoročnom kreditu određeni i instrumenti osigurana.

Dodao je da je Nadzorni odbor HEP-a na sjednicama održanima 18. svibnja i 7. lipnja ove godine dao suglasnost Upravi društva za zaduženje.


Iz Vladinih odluka se vidi kako je kod PBZ-ovog kredita određena varijabilna godišnja kamatna stopa u visini tromjesečnog Euribora plus kamatna marža od 1,13 posto, a kod Erste&Steiermärkische banke kamatna stopa je u visini šestomjesečnog Euribora plus marža od 0,75 posto.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.