fbpx

Vlada daje u koncesije hrvatske zračne luke

Autor: D.G.

Osnovni razlog izmjena Zakona o zračnim lukama je odluka Vlade da se u izgradnja terminala Zračne luke Zagreb ide po modelu koncesije.

Vlada je predložila izmjene i dopune Zakona o zračnim lukama prema kojem bi se omogućilo izdavanje koncesija za gradnju i upravljanje uslugama na aerodromima, navodi Hina.

– Osnovni razlog izmjena Zakona o zračnim lukama je odluka Vlade da se u izgradnja terminala Zračne luke Zagreb ide po modelu koncesije, rekao je ministar prometa Božidar Kalmeta koji je naglasio da je Zakon donesen ’98. godine i da se od tada nije mijenjao. Kako dosadašnji Zakon ne predviđa mogućnost koncesioniranja prilikom nadogradnje, niti da se postojeće zračne luke daju u koncesiju, odlučilo se ići u izmjenu.

Drugi razlog, rekao je Kalmeta, je usklađivanje sa Zakonom o zračnom prometu i s direktivama Europske Unije.


Premijerka Jadranka Kosor sat vremena prije najavila je da će se nakon donošenja ovog zakona po hitnom postupku raspisati natječaj za izgradnju terminala Zračne luke Zagreb.

Koncesija na aerodrom i njegovih zemaljskih usluga se neće izdavati na rok dulji od 40 godina.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.