‘Vipnet uz pomoć Hakoma potkrada korisnike’

Autor: D.G.

Vipnet da je preko predsjednika Vijeća Hakoma Dražena Lučića na štetu više od 55.000 korisnika Tomatoa navodno protuzakonito izmijenio uvjete po kojima, kad raskidaju ugovor i prelaze na drugog operatera, nemaju pravo na dodatni iznos koji im je operater poklonio u sklopu tarife 'Na drugi račun'.

Potrošačka Udruga Telekom, optužila je Vipnet da je preko predsjednika Vijeća Hakoma Dražena Lučića na štetu više od 55.000 korisnika Tomatoa navodno protuzakonito izmijenio uvjete po kojima, kad raskidaju ugovor i prelaze na drugog operatera, nemaju pravo na dodatni iznos koji im je operater poklonio u sklopu tarife "Na drugi račun".

Prema udruzi, riječ je o višemilijunskoj koristi za Vipnet. Hakom i Vipnet tvrde da to nije istina.U Vipnetu ističu da su obavijestili Hakom o prijevarama koje su se događale preko tarife 'Na drugi račun'.

-Do promjena u Tomato tarifi došlo je zbog zlouporaba koje su otkrivene s velikim porastom korištenja tarife prema međunarodnim destinacijama, ali i nakon što je Vipnet primio prijave o prijevarama na međunarodnoj razini o čemu je obaviješten i Hakom – poručuju iz Vipneta.Dodaju da je korisnicima, koji su korištenjem tarife dobivali bonus kune na računu, koje su zatim mogli na razne načine koristiti, i dalje omogućeno da 'svoje bonus kune u cijelosti troše prema dozvoljenim destinacijama'.

>>> Bijesni čitatelji upozoravaju: Ovako su nas prevarili telekom operateri, pazite da vam se ne dogodi isto!

Koji su bili dozvoljeni načini do sada, a koji su sada nisu pojašnjavali, no očito je Vipnet reducirao mogućnosti korištenja besplatnih kuna. Hakom tvrdi da po zakonu korisnici nemaju pravo na povrat novca kojeg sami nisu uplatili.

-Odbacujemo zlonamjerne tvrdnje da se radi o nezakonitom postupanju ili pogodovanju operateru- poručuju iz Hakoma. Dodaju da je Udruga prenapuhala slučaj, jer prema stavu Visokog upravnog suda mišljenje koje je o slučaju dao Hakom ne utječe na prava korisnika, odnosno korisnici Tomatoa i dalje imaju pravo tužiti Vipnet sudu, piše Poslovni dnevnik.




Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.