Patrik Macek/PIXSELL

(VIDEO) Matematičar Toni Milun objasnio kako i vi koji mislite da nemate pravo možete dobiti povrat poreza za 2016.!

Autor: Dnevno.hr

Većina građana pogrešno misli da nemaju pravo na povrat poreza ako su cijelu godinu radili samo kod jednog poslodavca, plaća mi se nije mijenjala i nemaju nikakve dodatne olakšice. To ne mora biti tako, objašnjava Toni Milun

Naš poznati matematičar Toni Milun i voditelj emisije Financijalac, na svom je Facebook profilu pojasnio kako građani mogu dobiti povrat poreza za 2016. i ako su radili samo kod jednog poslodavca cijelu godinu.

“Ako imate jedno ili više djece postoji mogućnost da ipak ostvarite povrat poreza za 2016. godinu. Ovo se posebno odnosi na one s nižim primanjima. Obračun povrata poreza može biti složen, ali evo dva najčešća slučaja objašnjena u dva videa. Ako npr. imate jedno dijete, a i jedan i drugi roditelj imaju mjesečna neto primanja veća od 2600 kn i manja od 3900 kn, vi vjerojatno imate pravo na povrat poreza. Detaljne upute gdje pronaći ZPP-DOH obrazac, kako ga popuniti i kome poslati pogledajte u videu”, napisao je Milun na svom Facebook profilu.

U ova dva videa pogledajte imate li pravo i kako ostvariti povrat poreza u 2016. godini:

U videu broj 1 saznat ćete imate li pravo na povrat poreza u 2016. godini. Kako podijeliti porezni odbitak za jedno dijete?

“Ako npr. imate jedno dijete, a i jedan i drugi roditelj imaju mjesečna neto primanja veća od 2600 kn i manja od 3900 kn, vi vjerojatno imate pravo na povrat poreza.”

U videu broj 2 saznat ćete kako podijeliti porezni odbitak za dvoje djece?
“Ako imate dvoje djece, koje je jedan roditelj prijavio na svoju karticu, a oba roditelja imaju između 2600 kn i 5720 kn, također vjerojatno imate pravo na povrat poreza.”

Situacija je slična kad imate troje i više djece, ali tu je računica malo kompleksnija, jer ovisi jesu li sva djeca prijavljena na PK-kartici jednog roditelja ili su raspoređena drugačije.

Ne zaboravite, imate još samo tjedan dana. Rok za predaju ZPP-DOH obrasca je 28. veljače.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.