Foto: Pixabay, Ilustracija

VELIKI POVRATAK TRGOVAČKOG DIVA NAKON BANKROTA! Otvaraju 50 trgovina i poboljšavaju asortiman: Svi se i dalje sjećamo sudbine radnica nakon zatvaranja

Autor: D.V

Jedan od nekadašnjih najpoznatijih trgovačkih lanaca u Europi ‘Schlecker’ odlučio je ponovno otvoriti svoja vrata, i to punih 10 godina nakon što su proglasili bankrot.

Prema pisanju stranih medija u listopadu ove godine namjeravaju otvoriti 50 trgovina u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, no ovaj put s malo drugačijim asortimanom.

Kupci će moći naručivati i online te robu preuzimati u trgovinama jer poduzetnik Patrick Landrock, koji se proslavio svojom tvrtkom ‘Kitz Venture’ specijaliziranom za ulaganja i pokretanje poslovanja, želi znatno povećati domet u odnosu na stari Schlecker.

Podsjetimo, Schlecker je bila njemačka maloprodajna tvrtka sa sjedištem u Ehingenu koja je nekada zapošljavala oko 52.000 zaposlenika te je u kratkom roku postao jedan od najvećih lanaca drogerija u Europi.

Tvrtku je 1975. osnovao Anton Schlecker, a dvije godine prije nego je 2012. godine tvrtka otišla u stečaj, prodaja je iznosila oko 6,55 milijardi eura.

Godine 2012. vlasnik Anton Schlecker je osuđen na uvjetnu kaznu od dvije godine i novčanu kaznu zbog namjernog stečaja. Njegova djeca, Lars i Meike također su ‘gulili’ u zatvoru su bili zbog pomaganja i podržavanja.

Kad je Schlecker proglasio bankrot, sudbina ‘Schlecker žena’ obišla je svijet. Schleckerove trgovkinje većinom su bile žene srednjih godina. Ali neke od tih žena u njemačkoj Saveznoj zemlji Baden-Württemberg su preuzele propale trgovine, same su ih renovirale i uredile tako da izgledaju modernije i privlačnije od ranijih trgovina koje su ostavljale dojam zastarjelosti te su se same brinule za nabavu robe, piše Fenix magazin.




Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.