fbpx
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Uspješna turistička sezona u Opatiji i Rijeci

Autor: Dnevno.hr

U Opatiji je u prvih sedam mjeseci zabilježeno 619 tisuća noćenja, što je 93 posto od noćenja u rekordnoj 2019. i 71 posto više nego u istom razdoblju lani, izvijestili su iz opatijske Turističke zajednice, u kojoj su, kao i u riječkoj, zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Dva od svaka tri noćenja u Opatiji, tj. 68 posto noćenja, bilo je u hotelima.

U privatnom smještaju je bilo oko 30 posto noćenja, a preostalih dva posto odnosi se na nekomercijalni smještaj. Najviše gostiju je bilo iz Austrije, zatim Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.


I u srpnju su ostvareni dobri rezultati – 206 tisuća noćenja, što je 93 posto u odnosu na srpanj 2019.

U hotelima je bilo 51 posto noćenja, u privatnom smještaju 46 posto, a preostalih 3 posto odnosi se na nekomercijalni smještaj. Najbrojniji su gosti iz Njemačke, zatim Austrije, Mađarske i domaći turisti.

Turističkim prometom u dosadašnjem dijelu sezone zadovoljni su i u Turističkoj zajednici Grada Rijeke.

U srpnju je u Rijeci ostvareno 112.891 turističkih noćenja, što je odnosu na lanjski srpanj 46 posto više te 28 posto više nego u srpnju rekordne 2019.

U prvih sedam mjeseci bilo je 95 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, a u odnosu na isto razdoblje 2019. ostvareno je 21 posto više noćenja.

Najviše su noćenja ostvarili turisti iz Njemačke, Poljske, Češke i Italije.
Strani turisti u Rijeci u prosjeku provedu 3,5 dana, a domaći 2,7 dana.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.