Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Uskoro slijedi isplata jednokratne pomoći: Evo tko sve ima pravo

Autor: Dnevno.hr/I.J.

U utorak, 31. listopada, počinje isplata jednokratnog novčanog primanja (JNP) korisnicima prava na doplatak za pomoć i njegu koji su ostvarili svoja prava prema propisima o mirovinskom i invalidskom osiguranju važećim do 31. prosinca 1998. godine, a koji su bili obuhvaćeni isplatom za mjesec rujan 2023.

(AP Photo/Petros Giannakouris/Guliver

Prema Odluci Vlade Republike Hrvatske, koja je donesena 14. rujna 2023. godine, a koja se odnosi na isplatu jednokratnih novčanih primanja korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi, mirovinskom sustavu i sustavu skrbi o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, ova isplata ima svrhu ublažavanja posljedica rasta troškova života.

Financijska pomoć korisnicima

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje odgovoran je za isplatu JNP-a navedenim korisnicima. Ukupno će JNP primiti 3.597 korisnika, a iznos po korisniku iznosi 150 eura. Za ovu svrhu, iz državnog proračuna osigurano je 539.550 eura.

Ovo će se svidjeti kupcima: Lidl i Kaufland uvode novost u svoje trgovine

Ova mjera ima za cilj pružiti financijsku pomoć korisnicima koji su suočeni s izazovima uzrokovanim povećanjem troškova života te olakšati njihovu financijsku situaciju. Isplata JNP-a obuhvaća korisnike prava na doplatak za pomoć i njegu, prateći odluke Vlade RH usmjerene prema socijalnom blagostanju građana.
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.