Foto: Ilustracija: Niksa Stipanicev / CROPIX

Umirovljenici u ovom gradu imaju razloga za veselje: Za Uskrs bi neki mogli dobiti i 130 eura

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Grad Sinj će dodijeliti izdašne uskrsnice svojim građanima, posebno fokusirajući se na one s nižim primanjima. Prema informacijama iz Gradske uprave Sinja, uskrsnice će biti isplaćene sinjskim umirovljenicima čija mjesečna primanja ne prelaze 350 eura, nezaposlenima, roditeljima njegovateljima, korisnicima nacionalne naknade, osobama starijim od 65 godina te korisnicima novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje na području Grada Sinja.

Odluka gradonačelnika Mire Bulja rezultirat će znatnim povećanjem iznosa uskrsnica u usporedbi s prošlom godinom. Na primjer, umirovljenici s primanjima do 200 eura primit će 130 eura uskrsnice, dok će oni s primanjima od 270 do 350 eura dobiti 70 eura. Nezaposleni građani Sinja ove će godine dobiti 70 eura uskrsnica, što predstavlja povećanje od 75 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Isplata počinje 12. ožujka

Grad Sinj će za ove potpore izdvojiti više od 250.000 eura, a ukupno će oko 3500 građana imati koristi od ove inicijative. Isplata uskrsnica započet će 12. ožujka, pridonoseći poboljšanju materijalnog stanja Sinjana s nižim primanjima tijekom blagdana Uskrsa.

Podsjetimo, Grad Sinj je prije dvije godine uveo je uskrsnice za sinjske umirovljenike i nezaposlene, a prošle godine davanja su proširena i na druge osjetljive skupine – roditelje njegovatelje i njegovatelje koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalnu skrb, korisnike nacionalne naknade i osobe bez primanja starije od 65 godina. Ove godine po prvi put uskrsnicu će primiti i korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje s područja Grada Sinja. Isplata uskrsnica u Sinju počinje u utorak, 12. ožujka 2024.

 
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.