Foto : Vlado Kos / CROPIX

Umirovljenici dobili rok za podizanje uskrsnice: Važna obavijest u vezi isplate

Autor: N.K

Naknade za umirovljenike iz Zagreba vrše se putem tekućih računa ili Hrvatske pošte. Međutim, stigla je obavijest za one koji uskrsnicu nisu dobili na svoju adresu.

Grad Zagreb provodi isplatu novčane naknade za umirovljenike za ožujak 2024. i uskrsnicu od 50,00 eura.

Dio korisnika s otvorenim tekućim računima već je primio naknadu, dok je ostalima isplaćena u ponedjeljak, 18. 3. 2024. godine. Umirovljenici koji primaju naknadu putem Hrvatske pošte moći će je podići od ponedjeljka, 18. 3. 2024. godine.

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Postoji rok

Umirovljenici koji nisu primili naknadu na svoju kućnu adresu mogu je podići u poštanskim uredima unutar deset dana od početka isplate. Važno je napomenuti da nakon isteka tog roka neće biti retroaktivne isplate.

Šeks joj rekao da je zmija koja šiklja otrov iz šupljih zubi: ‘To ću mu i pokazati’

Pravo na novčanu naknadu sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Gradske skupštine Grada Zagreba ostvaruju umirovljenici koji su državljani Republike Hrvatske te neprekidno prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina prije podnošenja zahtjeva. Također, njihovi ukupni prihodi ne smiju prelaziti iznos od 238,90 eura mjesečno.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.