Photo: Damir Spehar/PIXSELL

U PROSINCU NOVI IZBORI: Bira se predsjednik i tijelo Hrvatske poljoprivredne komore

Autor: Dnevno.hr

Iz Komore su najavili kako je HPK započela izborni proces za sva tijela krovnog udruženja hrvatskih poljoprivrednika, budući da krajem prosinca ističe mandat članovima skupštine HPK, predsjedniku HPK i drugim tijelima te će se tijekom prosinca održati izbori.

Mladen Jakopović, predsjednik HPK, je ovom prilikom pozvao sve poljoprivredne proizvođače, koji su po Zakonu o HPK članovi krovnog udruženja, da se uključe u izborni proces i da kroz izbore biraju svoje predstavnike.

Pravo glasa na prosinačkim izborima imaju svi OPG-i upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te svi evidentirani dobrovoljni članovi, odnosno svi oni koji su potpisali izjavu o članstvu HPK.

U priopćenju se navodi kako će rokovi za podnošenje kandidature te svi ostali rokovi biti objavljeni na web stranici komore.

Svi potencijalni kandidati za skupštinu moraju skupiti 15 potpisa iz svoje županije, moraju imati evidentiranu plaćenu članarinu na dan podnošenja kandidature (koja iznosi 72 kune godišnje), te trebaju dostaviti popunjene obrasce i druge dokumente, koje je odredilo Povjerenstvo za provođenje izbora, napominju iz Komore.

Za predsjednika HPK se može kandidirati bilo koji član Komore. Samo treba u određenim rokovima, koje će propisati Pravilnik o provođenju izbora, dostaviti sve potrebne dokumente i obrasce.

Predsjednik Jakopović je najavio kako su ovo prvi izbori koji će se odvijati on-line, putem platforme koja koristi napredno softversko rješenje za provedbu različitih glasovanja putem interneta.
Istaknuo je kako je platforma sigurna, transparentna, ekonomična i ekološki prihvatljiva i vrlo jednostavna za korištenje.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.