U POREČU NIČE NEŠTO JOŠ DOSAD NEVIĐENO! Pogledajte kako će izgledati stara gradska jezgra

Autor: S.P.

Nakon gotovo dvogodišnjih priprema i usuglašavanja, konačno je dobivena građevinska dozvola za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa “La Mula”, vrijednosti više od 25 milijuna eura, koji će se izgraditi na lokaciji starog nogometnog igrališta u Poreču.

Za građevinski teren plaćeno je 30 milijuna kuna.

Taj reprezentativni objekt je jedan od najljepših i najatraktivnijih koji se gradi u Istri.

Važno je istaknuti kako se investicija odvija u koronakrizi koja je zaustavila brojne velike investicije, piše Glas Istre.

Kako ističu stručnjaci, to je objekt najviše kategorije kakav dosad još nije bio izgrađen u Istri. Nalazi se uz staru gradsku jezgru, a ima kvalitetno riješeno pitanje parkinga.

“La Mula” će se sastojati od prizemlja u kojem će biti oko 2.500 četvornih metara poslovnih prostora, dok će se na prvoj, drugoj i trećoj etaži te galeriji na vrhu izgraditi 106 stanova, od kojih će dio biti i dvoetažan.

Kako navodi Glas Istre, ispod razine zemlje i samog kompleksa izgradit će se garaža na dvije razine, s ukupno 388 parkirališnih mjesta. To je značajno zbog nedostatka parkirališta u starogradskoj jezgri.




Nositelj projekta “La Mula” je tvrtka Parenzo Invest d.o.o. u kojoj je jedan od osnivača Enver Malagić, poduzetnik iz Bosne i Hercegovine poznat u tamošnjem energetskom sektoru. Malagić je i jedan od partnera elektroprivrede BiH.

Drugi partner u tvrtki Parenzo Invest d.o.o. je tvrtka JM d.o.o. čiji je vlasnik Mario Jašarević, dok je treći vlasnik grupacija Adriatic Apartments Invest d.o.o. u kojoj su mag. ing. pp. Vladimir Pasković, inače direktor prodaje i član Uprave, te još dva nizozemska biznismena iz sektora turizma i jedan hrvatski poduzetnik.

Izgradnja kompleksa trebala bi početi 1. rujna, a sve bi trebalo biti gotovo u roku od 18 do 24 mjeseca.




Stanovi će se graditi na četiri etaže i bit će podijeljeni u četiri kategorije. Najluksuzniji će biti dvoetažni tzv. supreme penthouse apartmani. Cijene za stanove iznosit će od 3500 do 4200 eura po četvornom metru, plus pdv. Interes je velik, zasad se većinom javljaju stranci iz Njemačke, Austrije i Slovenije. No ima i interesa naših tvrtki iz Hrvatske, kao i uspješnih ljudi iz samog Poreča koje osim stanova zanimaju i garažna mjesta, piše Glas Istre.

Autor:S.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.