Foto: Unsplash

U ovu zemlju isplati se iseliti samo zbog dječjeg dodatka: U mjesec dana lako zaradite hrvatsku plaću

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Osnovni dječji doplatak u Njemačkoj će zamijeniti naknada Kindergrundsicherung, te će se sve dosadašnje financijske naknade koje se odnose na djecu objediniti u jednu.

Prema novim pravilima koja vrijede od 2025. godine do 5,6 milijuna djece u riziku od siromaštva i njihove obitelji dobit će brže, lakše i jednostavnije naknade, piše Fenix magazin.

Foto: Unsplash

Njemačka vlada je objavila kako bi milijuni obitelji trebali moći jednostavno pristupiti pogodnostima putem interneta.


Zajamčeni iznos dječjeg doplatka

Ubuduće će postojati zajamčeni iznos dječjeg doplatka neovisan o dohotku roditelja, dok će se dodatni dječji doplatak isplaćivati ovisno o dobi djeteta i prihodima roditelja. U tu svrhu će dotadašnji dječji doplatak dalje rasti te je moguće kako će djeca dobiti više od dosadašnjih 250 eura mjesečno.

Naknadu će dobivati i djeca čiji roditelji primaju novčanu naknadu ili socijalnu pomoć.

Vlada želi osigurati 2,4 milijarde eura za osnovnu skrb za djecu, odnosno Kindergrunsicherung.

Sva djeca će biti jednako tretirana

Od 2025. godine će postojati samo jedna kontaktna točka za sve dječje naknade – Obiteljska služba zavoda za zapošljavanje što znači da će sva djeca biti jednako tretirana, bez obzira na radni status roditelja.

Radnici Lidla nastavljaju štrajk: Dosta im je svega, objavili koliku plaću traže
Osim toga, razvija se takozvana osnovna provjera sigurnosti djece čime će se automatski provjeravati ima li obitelj pravo na dodatni dječji doplatak ili ne.

 
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.