U Brodotrogiru višak 350 radnika; otpremnina će im iznositi nešto više od pet tisuća kuna po godini

Autor: Z.T.

U Brodotrogiru je potpisan socijalni sporazum i Program zbrinjavanja. "Da Brodotrogir škver može normalno poslovati, bilo je to nužno učiniti, ali jasno, razvojem raznih programa, koji stoje na realizaciji za Brodotrogir, vjerojatno će se taj broj postepeno povećavati.", rekao je Danko Končar.

U ponedjeljak je u Brodotrogiru potpisan socijalni sporazum i Program zbrinjavanja. U škveru će ostati raditi oko 830 osoba, dok je njih 350 višak. Radnicima, koj su višak, otpremnina će iznositi 5950 kuna po godini radnog staža. Zadržan je kolektivni ugovor koji je bio na snazi dosada. Sindikati su istaknuli da je važno što će Brodotrogir i dalje imati brodograđevnu djelatnost, prenosi Slobodna Dalmacija.
Održana je i svečanost reazanja crne metalurgije za Novogradnju 325.

"Ovaj sporazum koji je potpisan je ustvari, plod jednog procesa u kojem su svi sudjelovali. Jasno, nikad ne mogu svi biti zadovoljni, ali ovo je samo početak. Da Brodotrogir škver može normalno poslovati, bilo je to nužno učiniti, ali jasno, razvojem raznih programa, koji stoje na realizaciji za Brodotrogir, vjerojatno će se taj broj postepeno povećavati. Broj koji je u ovom sporazumu je negdje između 340 i 350", rekao je vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Brodotrogira Danko Končar, prenosi Index.

Autor:Z.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.