Foto: Josko Ponos / CROPIX

Trgovački lanac najavio rast plaća za 4300 zaposlenika: Prodavačicama se smiješi velika povišica

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Tvrtka Tommy je ove godine odlučila isplatiti 300 eura božićnice svojim zaposlenicima. Ujedno, iz tvrtke su najavili dodatno povećanje plaća već na početku sljedeće godine. Prodavačice, kao ključni segment prodajnog sustava, moći će očekivati povećanje bruto iznosa plaće od 25 posto, uz rast i ostalih materijalnih prava, piše Slobodna Dalmacija.

“Tommy je jedan od vodećih poslodavaca u Hrvatskoj s više od 4.300 zaposlenika, a za intenzivan razvoj i lidersku poziciju na području jadranske obale najzaslužniji su upravo oni jer svojim profesionalnim pristupom utječu na stabilnost poslovanja i jačanje tržišnog pozicioniranja Tommyja” ističu u Upravi Društva.

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Povećali izdatke za plaće

“Isplatom božićnica radnicima želimo dodatno zahvaliti na marljivosti i odgovornosti u radu a nastavkom trenda povećanja plaća i ostalih materijalnih davanja već u sljedećoj godini nastojimo pokazati da cijenimo njihovu ulogu u uspješnom poslovanju kompanije”, objavili su iz kompanije.

U 2023. godini, “Tommy” je povećao izdatke za primanja radnika za ukupno šest milijuna eura. Radnicima u maloprodaji, veleprodaji i logističko-distributivnom sustavu tijekom 2022. i 2023. godine primanja su porasla za više od 30 posto.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Ulaganje prešlo milijun eura

Osim redovnih plaća, zaposlenici imaju pravo na naknadu za prehranu, prijevoz te razne stimulacije za postignuti radni rezultat i povećanu produktivnost. Posebno je to vidljivo tijekom ljetnog sezonskog razdoblja kada visina ulaganja za više od 2.000 radnika prelazi milijun eura.

Kupac primijetio nešto neobično u trgovačkom lancu: ‘Pogledajte ovaj račun’
Tommy pridodaje dodatne pogodnosti poput redovite isplate uskrsnica, jubilarnih nagrada i mogućnosti korištenja slobodnog dana kada djeca zaposlenika kreću u prvi razred osnovne škole. Kvaliteti radnog okruženja pridonosi i podrška individualnog razvoja, usavršavanja i karijernog napredovanja. U 2023. godini, više od 12 posto zaposlenika napredovalo je na višu radnu poziciju unutar kompanije zahvaljujući dostupnim edukativnim procesima.

 
 

 

 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.