Toliko smo jadni da nam EU vraća 32.5 milijuna eura!

Autor: Marko

Iako se to na prvu čini kao ogroman iznos, ne samo da je on kapljica u presušeno jezero našeg financijskog ustava, nego je ta kapaljka upravo zato što smo u potpunom rasulu.

Prema novom statističkom izračunu, Hrvatska će od EU dobiti povrat svojih uplata u iznosu od 32.5 milijuna eura. Iako se to na prvu čini kao ogroman iznos, ne samo da je on kapljica u presušeno jezero našeg financijskog ustava, nego je ta kapaljka upravo zato što smo u potpunom rasulu. Države koje su ostvarile veliki ekonomski uspjeh su one države koje moraju dati više novca u zajednički proračun Unije, dok povrat novca ostvaruju samo one države koje nisu značajno smanjile svoj deficit.

Tako će, primjerice, Velika Britanija morat još dodatno platiti 2.1 milijardu eura u proračun EU, a slijede ju Nizozemska s 642 milijuna eura i Italija s 340 milijuna eura (iako Talijani zapravo vraćaju dio europske pozajmice kojom su počeli oporavljati svoje gospodarstvo).

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.