Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Todorić preko uglednih svjetskih medija poručuje investitorima da zaobilaze Fortenovu!

Autor: Daniel Radman

Ivica Todorić, bivši šef Agrokora, pohvalio se press-objavama u međunarodnim poslovnim medijima, Yahoo Financeu i Business Insideru, u kojima upozorava zainteresirane za stjecanje dionica Fortnenove da su sporovi oko vlasništva tvrtke u tijeku.

“S obzirom da u Republici Hrvatskoj nažalost ne postoji vladavina prava, primoran sam tražiti zakonsku zaštitu svojeg privatnog vlasništva, kao i zaštitu svojih prava pred neovisnim međunarodnim sudskim instancama”, naglasio je u svom sinoćnjem priopćenju Ivica Todorić.

Pokrenut je čitav niz međunarodnih sudskih procesa, uključujući i Međunarodnu arbitražu protiv Republike Hrvatske pred ICSID-om (Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova) u Washingtonu. Neki novi procesi su također pred začetkom”, dodao je.

“Adria Group BV i Adria Group Holding B.V. kao privatni investicijski subjekt koji izravno i neizravno posjeduju i kontroliraju 95,52 posto udjela u hrvatskoj tvrtki Agrokor d.d./Fortenova grupa  informiraju javnost i sve zainteresirane strane u potencijalnom stjecanju dionica Društva ili potencijalnom strateškom partnerstvu s Društvom o važnim činjenicama u vezi s Društvom.

Adria Group BV i Adria Group Holding B.V. pokrenuli su nekoliko pravnih postupaka, kao i međunarodni arbitražni postupak pod ICSID-om s ciljem poništavanja nezakonitih radnji protiv Društva. U prilog tužbama u pravnom postupku prikupili su značajnu količinu informacija i dokumenata Adria Group BV-a i Adria Group Holding B.V.-a, koji dokazuju i svjedoče da su nezakonite radnje poduzete samo u svrhu oduzimanja privatne imovine.

Sukladno ovoj izjavi, imajte na umu da Adria Group BV i Adria Group Holding BV s ciljem otklanjanja štete prouzročene spomenutim nezakonitim radnjama, imaju obvezu i pokrenut će odgovarajuće pravne radnje protiv bilo kojeg subjekta koji će biti stranka u eventualnom stjecanju ili prijenosu dionica Agrokora ili potencijalnom strateškom partnerstvu s Društvom.”




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.